Tento recept je populární a zvaný také jako „Hawaiian BBQ Chicken“. Hlavní složkou je kuřecí maso, které se nakládá v marinádě s kořením, sójovou omáčkou a dalšími ingrediencemi, aby získalo charakteristickou sladkou a pikantní chuť. Na grilu se maso podává s kousky ananasu, které dodávají jídlu svěží chuť a jsou také zdrojem vitamínů a minerálů. Havajské kuře je oblíbené nejenom pro svůj lahodný chuťový zážitek, ale také pro svou schopnost přinést na stole trochu exotiky a zábavy.
Tento lahodný recept na havajské BBQ kuře je ideální pro letní grilování na zahradě s rodinou a přáteli.
Ingredience
- 1kg kuřecích prsou
- 1 hrnek ananasové šťávy
- 1 hrnek hnědého cukru
- 3/4 hrnku jemného kečupu
- 3/4 hrnku sójové omáčky
- 1/3 hrnku kuřecího vývaru nebo vody
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého česneku
- Plátky ananasu dle chuti
Postup:
- Nejdříve si očistěte kuřecí prsa a případně odkostěte.
- Vezměte si větší mísu a připravte si marinádu. Smíchejte ananasovou šťávu, hnědý cukr, kečup, sójovou omáčku, vývar (nebo vodu) a přisypejte mletý zázvor a česnek. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Poté do marinády vložte kuřecí prsa a dejte misku aspoň na třicet minut do lednice.
- Pak kuřecí prsa vytáhněte z marinády a dejte na gril. Grilujte na středním plamenu a zakryjte poklopem. Případně kuře potírejte marinádou. Přidejte na gril i plátky ananasu a potřete ho marinádou.
- Kuřecí prsa podávejte s grilovaným ananasem a k němu si můžete přikusovat pečivo, grilovanou zeleninu, salát nebo si uvařte kokosovou rýži.






































































































































