Tradiční čočka na kyselo Vám podle tradice přinese bohatství v novém roce. Tak proč to nevyzkoušet? Připravili jsme pro Vás jednoduchý recept, s kterým se Vám toto oblíbené jídlo jistě povede.
Recept – Čočka na kyselo s vejcem
Ingredience na 2 porce:
- 200 g čočka
- 1 ks cibule
- 40 g tuk
- 2 ks vejce
- Hladká mouka
- Ocet
- Sůl
Příprava
1. Nejdříve čočku několikrát propláchneme a zalijeme vodou. Poté ji necháme nabobtnat zhruba 2 hodiny. Slijeme z čočky vodu a vaříme ji doměkka.
2, Oloupeme cibuli a nakrájíme ji. Na rozehřátém tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme jednu lžíci hladké mouky a vše spolu lehce osmahneme. Osmahnutou cibuli zamícháme do vařící se čočky. Přilijeme ocet, osolíme a opepříme podle chuti. Čočku ještě vaříme zhruba 25 minut.
3. Na tukem vymazané pánvi rozklepneme vejce, osolíme a opepříme. Vejce opékáme, dokud se bílek nezatáhne.
4. Servírujeme na talíři porci uvařené čočky a obložíme sázeným vejcem. Můžeme ozdobit nakládanými okurkami a podávat s chlebem. Dobrou chuť!