Vaše poloha:
Zdraví v každém zrnku! Zkuste naše recepty s kukuřicí
(Foto: canva.com)
Zdraví v každém zrnku! Zkuste naše recepty s kukuřicí
(Foto: canva.com)

18.09.2021

Zdraví v každém zrnku! Zkuste naše recepty s kukuřicí

Jste milovníkem kukuřice? Máme tu pro Vás pár skvělých nápadů na kukuřičné recepty!

 

Kukuřice příznivě účinkuje na naše zdraví. Má nízký obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny. Obsahuje antioxidanty a je zdrojem vitaminu A. Pomáhá zabraňovat zácpě a snižuje riziko výskytu rakoviny a infarktu.

 

Vařená cukrová kukuřice

 

Ingredience

 

Příprava

1. Do hrnce vložíme mraženou sladkou kukuřici, naplníme hrnec vodou a osolíme. Uděláme to tak, aby kukuřice byly celé potopené. Hrnec přiklopíme pokličkou a vodu přivedeme k varu.

2. Když už se voda začne vařit, sundáme pokličku a pokračujeme vařit kukuřice. Dáváme pozor, aby kukuřice byly stále potopeny, případně občas dolijeme vodu. Vaříme zhruba 20 minut, tak aby kukuřice změkla.

3. Do vody přidáme máslo a počkáme, aby se ve vodě rozpustilo. Hrnec stáhneme z ohně a vytáhneme kukuřice. Poté stačí už jen kukuřice osolit.

 

Grilovaná kukuřice

 

Ingredience

 

Příprava

1. Můžeme použít už předvařené kukuřice nebo uvaříme čerstvou kukuřici doměkka v osolené vodě.

2. Připravíme máslovou směs a to tak, že smícháme máslo, nadrcený stroužek česneku, oregano, sůl a pepř.

3. Kukuřice potřeme máslovou směsí a dáme na gril. Grilujeme z obou stran, průběžně potíráme máslovou směsí.

4. Když jsou kukuřice ogrilované, potřeme opět máslovou směsí a posypeme nastrouhaným parmazánem. Takto připravené kukuřice můžeme ihned podávat.

 

(Foto: canva.com)

 

Glazírovaná kukuřice

 

Ingredience

 

Příprava

1. Můžeme použít už předvařené kukuřice nebo uvaříme čerstvou kukuřici doměkka v osolené vodě.

2. Klasy rozkrájíme na 4 kousky a ogrilujeme na másle. Vše dochutíme medem, chilli papričkou a podle chuti osolíme.

 

Kukuřičná polévka

 

Ingredience

 

Příprava

1. Nejdříve rozpustíme jednu lžíci másla v hrnci a osmahneme na něm cibulku.

2. Do hrnce přidáme kukuřici a zalijeme vývarem. Necháme vařit, dokud kukuřice nezměkne a poté slijeme vodu, kterou necháme stranou.

3. Polévku rozmixujeme na hladkou kaši, přepasírujeme přes síto a vrátíme zpátky do hrnce. Dle potřeby můžeme naředit odloženou vodou z vývaru.

4. Osolíme, opepříme a kukuřičnou polévku zjemníme smetanou.

 

(Foto: canva.com)

 

Kuře zapečené s kukuřicí

 

Ingredience

 

Příprava

1. Nejdříve rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku. Přidáme česnek a pár minut opékáme, potom vše přendáme do mísy.

2. Přidáme kukuřici, smetanu, parmazán, mléko a vše dobře promícháme. Osolíme, opepříme a přendáme do vymazaného pekáče.

3. Položíme kuřecí stehýnka do pekáče a na každý kus dáme trochu másla. Kuřecí maso ochutíme solí a pepřem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 20–25 minut, dokud nebude kuře měkké.

 

Kukuřičné placky se špenátem

 

Ingredience

 

Příprava

1. Nejdříve nasekáme baby špenát a jarní cibulky najemno a dáme do mísy. Kukuřici slijeme a přidáme do mísy spolu s Cottage sýrem, Cheddarem a vejci. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku. Směs ochutíme solí a pepřem. Opět vše dobře promícháme tak, aby směs byla kompaktní. Podle potřeby můžeme přidávat mouku.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a tvarujeme placičky, které osmahneme dozlatova (z každé strany 1-2 minuty). Hotové placičky můžeme podávat se zakysanou smetanou.

 

(Foto: canva.com)

 

Mohlo by Vás zajímat

Dokonale uvařená kukuřice: Jednoduchý trik, který jí dodá sladkost a jemnost

Uvařit kukuřici tak, aby byla křehká, šťavnatá a plná chuti, není jen o čase ve vroucí vodě. Existuje jednoduchý trik, který ji posune na úplně novou úroveň – a zvládnete ho doma bez speciálních surovin.

Naberte energii na letním výletě: 3 recepty svačin na cesty

Letní výlety jsou skvělou příležitostí k objevování nových míst, dobrodružství a načerpání energie. A co je lepšího než si užít každý moment plný energie a radosti? Svačiny hrají klíčovou roli na každém výletě, ať už se vydáte na krátkou procházku, do přírody, nebo na dlouhý road trip. Máme pro vás 3 recepty na chutné svačiny, které vám dodají potřebnou energii na vašich letních dobrodružstvích.

Grilovačka: Recept na luxusní grilovanou kukuřici s limetovým máslem

Pokud milujete grilování a hledáte nový způsob, jak si připravit kukuřici, tak máme pro vás recept, který vás ohromí. Luxusní grilovaná kukuřice s limetovým máslem je nejen chutná, ale také přináší chutnou novinku ke grilování.Příprava je jednoduchá a výsledkem ohromíte svou rodinu nebo přátelé.

Dýňová roláda s krémem: podzimní dezert, který si zamilujete po prvním soustu

Nadýchané těsto s vůní skořice, jemný smetanový krém a křupavé ořechy navrchu – to je dýňová roláda, která dokonale vystihuje chuť podzimu. Tento recept zvládnete i bez zkušeností s pečením a výsledek bude vypadat jako z cukrárny.

Tajemství dokonalých špaget bolognese: Tento sladký trik znají jen ti nejlepší kuchaři!

Myslíte si, že špagety bolognese vaříte správně? Možná ano — ale profesionální kuchaři do nich přidávají jednu nečekanou ingredienci, která zjemní chuť, vyváží kyselost rajčat a promění obyčejné jídlo v kulinářský zážitek jako z italské restaurace.

Nechcete používat smetanu ke šlehání? Těchto 5 surovin ji dokonale nahradí a výsledek vás překvapí!

Došel vám doma šlehačková smetana nebo se jí záměrně vyhýbáte kvůli kaloriím? Nemusíte hned měnit recept ani běžet do obchodu. Existuje hned několik jednoduchých a levnějších alternativ, které vám v kuchyni dokonale poslouží – a chuťově je od pravé smetany skoro nerozeznáte.

Dýňové lívance: Podzimní dobrota, kterou si zamilujete na první sousto

Vůně skořice, nadýchané těsto a jemná chuť pečené dýně – to jsou dýňové lívance, které se perfektně hodí k podzimním víkendovým snídaním. Vyzkoušejte jednoduchý recept, který zvládne i začátečník, a vykouzlíte voňavou pochoutku, kterou si zamiluje celá rodina.

Hovězí na zeleném kari s kokosovým mlékem: Exotická večeře hotová za pár minut

Milujete výrazné chutě, ale nechcete trávit hodiny u plotny? Hovězí na zeleném kari s kokosovým mlékem přináší thajskou exotiku přímo na váš stůl. Jemné maso, voňavá kari pasta a krémové kokosové mléko vytvoří harmonii, kterou zvládnete připravit i doma – rychle, snadno a bez speciálních surovin.

Kuře à la kachna s cibulí a pivem: Dokonalá kombinace sladké a hořké chuti

Kuře à la kachna na pivu s karamelizovanou cibulí spojuje jednoduchost všedního vaření s chutí sváteční tabule. Jemné kuřecí maso nasákne vůni černého piva, medu a cibule, která se během pečení promění v karamelové pokušení. Výsledek? Recept, který potěší i v chladných podzimních dnech.

Voňavý domácí perníčkový sirup: Skvělý do kávy, dezertů i vánočních drinků

Perníčkový sirup dodá každému nápoji kouzelnou zimní vůni a chuť Vánoc. Připravíte ho snadno z běžně dostupných surovin a vydrží i několik týdnů. Hodí se nejen do kávy, ale i do svařeného vína, čaje či na palačinky.

Spolupracujeme s: