Magazín AkcniCeny | Víte, co udělá kostka ledu v květináči s orchidejemi?

Recept na jednoduché jablečné řezy, které se hodí ke kávě

14.09.2021

Ať už máte na zahrádce vlastní jablka nebo nikoli, určitě vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept. Jablečné řezy skvěle chutnají a ocení je celá vaše rodina.

Recept na jednoduché jablečné řezy, které se hodí ke kávě
(Foto: canva.com)

V sadech i na zahradách začínají dozrávat jablka a s nimi přichází rozhodování, jak je zpracovat. Pokud tedy potřebujete toto ovoce spotřebovat a zároveň připravit zdravý a chutný dezert, určitě využijte tento recept.

Ačkoli je na jablečné řezy třeba poměrně mnoho surovin, určitě se nelekejte. Většinu z nich doma jistě máte. Příprava celého moučníku by pak neměla zabrat více než hodinu.

Na jablečné řezy budete potřebovat:

Těsto

  • polohrubá mouka 200 g
  • cukr (krupice či krystal) 180 g
  • kypřící prášek 2 lžičky
  • olej 5 lžic
  • vlažná voda 5 lžic
  • skořice půl lžičky

Smetanový krém s jablky

  • nastrouhaná či nadrobno nakrájená jablka 450 g
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • zakysaná smetana 200 ml
  • máslo 15 g (asi 1 lžíce)
  • citronová šťáva z půlky citronu (či podle chuti)
  • skořicový cukr 1 balení
  • badyán 1 ks
  • hřebíček 2 ks
  • voda 2 lžíce
  • cukr či sladidlo na doslazení dle potřeby
  • vanilkový pudink bez vaření 1 ks
  • ztužovač šlehačky 1 ks

Postup:

Z bílků nejprve ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, dokud nevznikne pěna, poté za stálého šlehání vmícháme olej a vodu. Dále do směsi přidáme skořici, mouku, prášek do pečiva a nakonec i sníh a promícháme.

Krém můžeme připravit v průběhu pečení. Pečeme přibližně na 180 stupňů, asi 25 minut, průběžně kontrolujeme.

Jablka v hrnci podlijeme vodou a šťávou z citronu, přidáme badyán, hřebíček, cukr (či skořicový cukr) a máslo. Podusíme, ale pouze krátce, aby se jablka úplně nerozvařila. Poté necháme směs vychladnout.

V míse smícháme smetany, ztužovač i pudink tak, aby vznikl krém. Poté vmícháme jablečnou směs. Takto vzniklý krém natřeme na těsto, vychladíme a můžeme podávat. Na ozdobu můžeme posypat skořicí.

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na vydatnou celerovou polévku s tymiánem!

Při návštěvě obchodu, a především oddělení ovoce a zeleniny, na vás z prodejních pultů bezesporu pomrkávají bulvy celeru. Tato kořenová zelenina je ideální surovinou do polévek. Vyzkoušejte si s námi uvařit vydatnou celerovou polévku s tymiánem.

Rádi zapékáte? Zkuste náš recept na francouzské brambory!

Francouzské brambory jsou klasika, která uspokojí dětské i gurmánské jazýčky. Pokud se chystáte na tuto legendu mezi zapékanými jídly poprvé nebo se chcete pouze inspirovat, vyzkoušejte recept na francouzské brambory, který náramně chutná, ale zvládne ho i začínající kuchař či kuchařka.

Rádi grilujete? Ugrilujte si lilek s výbornou marinádou

Nejen poctivý kus hovězího steaku, vepřové žebírko či kuřecí stehýnko patří na gril. Výbornou večeři s partou přátel si mohou vychutnat i vegetariáni či vyznavači lehčích a dietnějších jídel. Grilovaný lilek je ideální a chutnou volbou.

Jaké svačinky připravit pro naše prvňáčky?

Školní rok již klepe na dveře a za chvíli uslyšíme první školní zvonění. Pro děti to znamená usednout do školních lavic a soustředit se na výklad paní učitelky nebo pana učitele. I před rodiči leží mnohdy náročný úkol, a to připravit malým školákům takovou svačinku, aby jim chutnala a dodala jim všechny potřebné živiny. Abyste začátek nového školního roku prožili bez zbytečného stresu, přinášíme vám několik tipů na svačinky pro prvňáčky.

Upečte si domácí meruňkový koláč s drobenkou

Pečení je činnost, která dodává domu či bytu nefalšované teplo domova. Domácí moučník je čerstvý, krásně voní a poctivě chutná. Meruňkový koláč s drobenkou je snovou kombinací sladkosti cukru a kyselosti meruněk. Těsto, které si s námi připravíte, vás překvapí svou nadýchaností a vláčností.

Jednoduchý jablečný koláč s drobenkou

Hledáte tip na rychlý koláč s jablky? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a upečte si doma jablečný koláč s drobenkou jako od babičky. Příprava je snadná a zvládne jí i úplný začátečník. Tento koláč budete mít raz dva hotový a celá rodina si na něm pochutná!

Zdraví v každém zrnku! Zkuste naše recepty s kukuřicí

Jste milovníkem kukuřice? Máme tu pro Vás pár skvělých nápadů na kukuřičné recepty!

Jste milovníci hub? Uvařte si krémové rizoto s houbami

Toto jednoduché krémové rizoto s houbami je ideální pro dny, kdy nemáte moc času a chcete sníst něco teplého a chutného. Zkuste náš recept na domácí houbové rizoto a mějte oběd raz dva na stole!

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší

Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

Zkuste náš letní hit ''burger s trhaným masem''

Připravte si vlastní domácí burger s trhaným masem podle našeho receptu. Trhané maso chutná skvěle, hodí se do burgeru, baget, květákových placiček a lze ho promíchat i s rýží.

Nejoblíbenější letáky


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.