Recept na thajskou rybu
Ingredience
- 8 filetů bílé ryby
- 10 stroužků česneku
- 3 pálivé papričky
- 1 svazek pažitky
- 1 ks pórek
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- Sůl
Příprava
1. Zapékací mísu potřeme směsí rozpuštěného másla a olivového oleje.
2. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky a položíme na dno zapékací misky. Filety položíme na kolečka pórku. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Pálivé papričky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku očistíme, omyjeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé proužky.
3. V misce smícháme kousky pálivých papriček, česnek nakrájený na plátky, limetkovou šťávu, rybí omáčku a vše nalijeme na rybí filety.
4. Vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme zhruba 20 minut. Ke konci filety posypeme připravenou pažitkou a podáváme thajskou rybu.