

09.05.2022
Recept na luxusní Teriyaki kuře s rýží!
Milujete japonskou kuchyni? Pokud ano, tak tento recept je stvořen přímo pro vás! Uvařte si křehké teriyaki kuře s rýží a užijte si kombinaci medové a slané chuti.
Teriyaki omáčka nebo marináda pochází z Japonska. Její název se skládá ze slov teri (lesk) a yaki (grilování). Jde o spojení sladkých a slaných příchutí. Nejvíce se používá k marinování masa, do omáček a k dochucení pokrmů.

Recept na teriyaki kuře s rýží
Překvapte svou rodinu a připravte jim večeři v japonském stylu.
Ingredience na omáčku
- 110 ml sójové omáčky (tmavé)
- 110 g hnědého cukru
- 80 ml jablečného octu
- 5 lžíc studené vody
- 1 lžíce škrobu
- 2 stroužky česneku (prolisovaný)
- ½ mletého zázvoru
- Pepř
Ingredience
- 500 g kuřecího stehenního masa
- Sůl a pepř
- Sezamová semínka
- 2 šálky rýže
- Trochu oleje
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Vložte do misky, nalijte trochu oleje a nechte odpočinout.
- Připravte si hrnec, kde za stálého míchání přidávejte suroviny. Začněte tekutými a poté sypkými. Poté přiveďte k varu. Až omáčka zhoustne, tak ji odstavte.
- Dejte vařit rýži (v rýžovaru nebo v troubě)
- V hluboké pánvi orestujte kuřecí maso a až bude hotové, teplotu snižte na minimum a přidejte k masu hotovou omáčku. Promíchejte a nechte chvilku povařit.
- Na talíři posypte omáčku lehce sezamovými semínky
Dobrou chuť!
Mohlo by Vás zajímat

Recept na kuřecí řízky v jogurtové marinádě s bramborami
Marinování je důležitým krokem při přípravě masa, zejména na grilu. Dodává masu šťavnatost a zvláštní chuť, a pokud chcete ochutnat další kouzlo dobré marinády, tak vyzkoušejte náš recept na kuřecí řízek v jogurtové marinádě.

Vyzkoušejte recept na kuřecí kousky se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty
Máte rádi kuřecí maso a sušená rajčata? Tak rozhodně musíte vyzkoušet tento vynikající recept s kuřecím masem se smetanovou omáčkou, kde jsou i sušená rajčata! Tento pokrm se hodí k obědu i k večeři a zasytíte celou rodinu.

Recept na domácí bagetu s kuřecím masem
Chcete si uvařit pokrm z kuřecího masa, který zabere max. 15 min a zasytí vás? Tak to určitě vyzkoušejte náš domácí recept na bagetu s kuřecím masem. Je rychlý, jednoduchý a nikdo neodolá křupavé bagetě s luxusní náplní.

Recept na domácí paštiku z kuřecích jater s brandy
Hledáte ideální předkrm pro Vás a Vaši rodinu? Nechte se inspirovat našim receptem na domácí kuřecí paštiku. Příprava je rychlá a jednoduchá! Lahodnou paštiku budete mít za chvíli hotovou.

Domácí tortilla s kuřecím masem a zeleninou
Nevíte si rady co uvařit k obědu nebo si chcete připravit větší a vydatnější svačinu na cesty a nepřicházejí žádné nápady? Určitě nejlepší variantou se nabízí kuřecí tortilla. Její příprava je jednoduchá, zasytí a dá se dobře s sebou zabalit.

Potravina měsíce květen: Jahody
K začínajícímu létu neodmyslitelně patří i jahody. Vyzkoušejte proto jeden z našich receptů a vychutnejte si jejich jedinečnou svěží chuť. Uděláte tím i něco pro své zdraví!

Recept na lehký citronový koláč
S teplým počasím přichází chuť spíš na něco svěžího a lehkého. Proto máme pro vás recept na lehký citronový koláč, který si můžete dopřát k ledové kávě.

Recept na lehkou avokádovou pomazánku
Hledáte nápady na jednoduchou a zdravou svačinu? Vyzkoušejte náš recept na lehkou avokádovou pomazánku, kterou budete mít raz dva hotovou!

Potravina měsíce květen: Mangold
Znáte pestrobarevný mangold? Právě přichází jeho sezóna a byla by tedy škoda nevyužít tuto netradiční zeleninu naplno. Vyzkoušejte proto jeden z našich receptů a připravte si z této atraktivní zeleniny lahodnou večeři.

Potravina měsíce květen: Kedluben
Mezi nejrannější druhy jarní zeleniny patří kromě chřestu či ředkviček právě kedlubna. Jde o poměrně nenápadnou potravinu, kterou máme tendenci podceňovat. Jde však o nesmírně zdravou a chutnou zeleninu. Zjistěte proto, čím je kedlubna jedinečná a proč ji častěji zařadit do svého jídelníčku!