Recept na šlehačkové cukroví
Díky jednoduchému postupu máte zaručeno, že se vám toto cukroví povede ihned na poprvé.
Ingredience
- 320g hladké mouky
- 250g másla
- 1x kelímek smetany ke šlehání
- Vanilkový a moučkový cukr na obalení
Postup:
- Nejdříve si hladkou mouku prosejte. Poté do ní přidejte změklé máslo a prohněte to do drobenky.
- Nalijte do drobenky kelímek smetany ke šlehání a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Nechte přes noc ve fólii odpočinout.
- Z těsta vyválejte cca 3 mm silnou placku a na vykrajování použijte drobná vykrajovátka. Postupně vyskládejte na plech, kde budete mít pečící papír.
- Troubu předehřejte na 180° a pečte cukroví asi pět minut, dokud nebudou do růžova.
- Pokud máte mlýnek, tak v něm umelte vanilkový cukr a přidejte moučkový cukr. Jestli mlýnek nemáte, tak použijte jen moučkový cukr.