Večeře hotová za 30 minut? Pokud hledáte tip na výborný oběd či večeři, můžete se inspirovat naším receptem na vepřové medailonky ve smetanové omáčce s žampiony a zeleným pepřem. Omáčka se skvěle hodí k zeleným fazolkám, opečeným bramborám, hranolkám i grenaille. Recept je přitom nesmírně jednoduchý. Zvládnou ho tak i naprostí začátečníci, ale ocení i zkušení kuchaři.
Ingredience na 3 porce:
- vepřová panenka (1 ks)
- smetana 40% (200 ml)
- žampiony (4 ks)
- nakládaný zelený pepř
- čerstvý tymián (1 hrst)
- rostlinný olej
- sůl a pepř
Postup:
1/ Panenku nakrájejte na plátky o šířce palce. Jednotlivé medailonky naložte do směsi oleje (nejlépe olivového), soli, pepře a čerstvého promnutého tymiánu. Nechte alespoň hodinu odležet.
2/ Jednotlivé kousky masa dejte na rozpálenou pánev a orestujte z obou stran. Poté sundejte medailonky z pánve a k výpeku přidejte trochu oleje (klidně z misky, ve které bylo naložené maso).
3/ Na pánev přidejte žampiony nakrájené na plátky a lehce je orestujte. Poté přidejte zelený pepř. Směs zalijte smetanou a nechte omáčku zredukovat. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte. Pak už můžete panenku s omáčkou podávat. Vše tak budete mít zaručeně hotovo do 30 minut.