

22.03.2022
Recept na neodolatelnou pizzu, kterou máte za 30 min!
Také si rádi dáte v restauraci kulatou, pečenou placku plnou chutných ingrediencí? A co když vám ukážeme, že si takovou pochoutku můžete udělat i doma a nezabere to spoustu času? Pojďte se podívat na náš jednoduchý recept na pizzu.
Pizza je velmi oblíbená po celém světě a není se čemu divit. Na upečené těsto ve tvaru kruhu si můžete dát buď rajčatový základ, nebo smetanový a co se týká surovin, tak to se meze nekladou. Existuje spousta variant a druhů, i podle toho, v jakém státě si budete pizzu dávat. Například v USA mají těsto tlustší než u nás. Nejznámější druhy jsou: Margherita, Capricciosa, Tonno a Quattro Formaggi.
Recept na domácí pizzu
Na internetu se nachází nekonečné množství receptů na pizzu a je tedy těžké si vybrat ten správný, který vám bude vyhovovat a chutnat. My tu máme pro vás jednoduchý ale zároveň chutný. Tak pojďme na to!
Co se týká surovin, tak je samozřejmě jen na vás, které si chcete vkládat na těsto a jaké máte rádi, my máme pro vás tuto variantu, která je u nás velmi oblíbená.
Ingredience:
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 1 balíček droždí
- 3 lžíce oleje
Suroviny
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce bazalky
- 1 mozzarella
- 1 balení šunky/salámu (dle chutě)
- 5 větších žampiónů
- Strouhaný sýr (mozzarella)
POSTUP:
- Jako první si uděláte těsto. Smícháte si teplé mléko s droždím. Do kvásku přidáte sůl, cukr, nalijete olej a postupně přisypete mouku.
- Prohněte těsto a dejte na 5 min odstát (přikryjte utěrkou a dejte do tepla).
- Mezitím si připravíte suroviny. Nakrájíte si mozzarellu a žampióny na plátky.
- Těsto vyválíte na tloušťku 5-6 mm a položíte na plech, na kterém je pečící papír.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Jako první na těsto namažete rajčatový protlak. Poté ho lehce posypete bazalkou. Pak už poskládejte šunku, houby, plátky mozzarelly a posypejte strouhaným sýrem.
- Pečte v troubě asi cca 15 min.
.png)
Recept na francouzský koláč quiche, který je velmi jednoduchý na přípravu
Francouzská kuchyně je proslavená po staletí zdokonalujícími recepty s výraznou chutí. Gastronomie tvoří ve Francii jeden z pilířů tamní kultury. U jídla se tráví dlouhé hodiny a diskutuje se o nejrůznějších tématech, probíhá seznamování, poznávání a navazují se vztahy.
Mohlo by Vás zajímat

Pistáciovo-čokoládová bábovka jako z cukrárny: Recept, který ohromí každou návštěvu
Tahle bábovka není jen obyčejný moučník – je to dezert, který vás ohromí vzhledem i chutí. Jemné pistáciové těsto v kontrastu s kakaovou vrstvou, zalité lesklou čokoládovou polevou, dělá z tohoto receptu hvězdu každé sladké tabule. Připravte si ji podle našeho snadného návodu a připravte se na ovace!

Rýže, která se neslepí a chutná skvěle? Vyhněte se těmto domácím přešlapům
Rýže patří mezi nejoblíbenější přílohy v českých domácnostech. Přesto ji většina lidí připravuje úplně špatně! Vyvarujte se těchto častých chyb a uvařte rýži, která bude nadýchaná, sypká a chutná jako z asijské restaurace.

Banánové muffiny: snadný recept, který zvládne i úplný začátečník
Voňavé, vláčné a neskutečně jednoduché na přípravu – takové jsou banánové muffiny, které si zamilujete na první kousnutí. Tento recept zvládnete bez předchozích zkušeností s pečením a výsledek vás překvapí.

Křupavá kůžička a šťavnaté maso: Kuře cacciatore, které se rozplývá na jazyku
Přemýšlíte, co dnes uvařit? Máme pro vás recept na jedinečné kuře cacciatore, které vám rozhodně udělá radost. Kombinace křupavé kůžičky a šťavnatého masa vás zaručeně ohromí. Připravte si tuto lahůdku a přenesete se do italského venkova přímo z pohodlí svého domova.

Jarní detoxikační polévka: Zbaví tělo toxinů, zrychlí trávení a pomůže při hubnutí
Chcete odlehčit jídelníček, pročistit střeva a zbavit se jarní únavy? Vyzkoušejte osvěžující zeleninovou polévku, která přirozeně nastartuje vaše trávení a pomůže i s pár kily navíc.

Zkuste domácí proteinový chléb! Hotový za hodinu a bez mouky
Máte chuť na něco výživného, ale nechcete se vzdát pečiva? Tento proteinový chléb bez mouky je ideální volbou pro zdravou snídani nebo svačinu. Rychle hotový, plný bílkovin a vlákniny – a chutná lépe než běžné rohlíky!

Těstovinový salát s tuňákem: Tento recept vás zachrání, když nemáte čas vařit
Hledáte rychlý a chutný oběd nebo večeři bez zbytečného vaření? Těstovinový salát s tuňákem je ideální volbou, když nemáte čas stát dlouhé hodiny u sporáku. Tento recept je snadný, levný a plný chutí, které vás mile překvapí. Hodí se nejen na doma, ale i do krabičky na cesty nebo do práce.

Domácí marmeláda, kterou vám budou závidět sousedi! A recept? Snadnější než myslíte
Voní jako léto, chutná jako dětství a stačí vám k ní jen pár surovin. Domácí jahodová marmeláda je jednodušší, než si myslíte – ať už ji chcete jen na chleba, do jogurtu nebo jako jedlý dárek.

Tenhle koláč do skleničky právě teď dobývá internet – a vy ho musíte ochutnat!
Rychlý, sladký a bez námahy. Tento jednoduchý koláč do skleničky si zamilujete – zvládnete ho s běžnými surovinami z vaší kuchyně a nepotřebujete ani zapínat troubu.

Zdravá pizza z květáku? Těsto bez mouky, ale plné chuti! Vyzkoušejte tento recept
Pizza bez mouky, lepku a zbytečných kalorií? Květáková pizza je hitem zdravé kuchyně – chutná skvěle, je jednoduchá na přípravu a potěší i ty, kteří drží dietu nebo mají intoleranci na lepek.