Pizza je velmi oblíbená po celém světě a není se čemu divit. Na upečené těsto ve tvaru kruhu si můžete dát buď rajčatový základ, nebo smetanový a co se týká surovin, tak to se meze nekladou. Existuje spousta variant a druhů, i podle toho, v jakém státě si budete pizzu dávat. Například v USA mají těsto tlustší než u nás. Nejznámější druhy jsou: Margherita, Capricciosa, Tonno a Quattro Formaggi.
Recept na domácí pizzu
Na internetu se nachází nekonečné množství receptů na pizzu a je tedy těžké si vybrat ten správný, který vám bude vyhovovat a chutnat. My tu máme pro vás jednoduchý ale zároveň chutný. Tak pojďme na to!
Co se týká surovin, tak je samozřejmě jen na vás, které si chcete vkládat na těsto a jaké máte rádi, my máme pro vás tuto variantu, která je u nás velmi oblíbená.
Ingredience:
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 1 balíček droždí
- 3 lžíce oleje
Suroviny
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce bazalky
- 1 mozzarella
- 1 balení šunky/salámu (dle chutě)
- 5 větších žampiónů
- Strouhaný sýr (mozzarella)
POSTUP:
- Jako první si uděláte těsto. Smícháte si teplé mléko s droždím. Do kvásku přidáte sůl, cukr, nalijete olej a postupně přisypete mouku.
- Prohněte těsto a dejte na 5 min odstát (přikryjte utěrkou a dejte do tepla).
- Mezitím si připravíte suroviny. Nakrájíte si mozzarellu a žampióny na plátky.
- Těsto vyválíte na tloušťku 5-6 mm a položíte na plech, na kterém je pečící papír.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Jako první na těsto namažete rajčatový protlak. Poté ho lehce posypete bazalkou. Pak už poskládejte šunku, houby, plátky mozzarelly a posypejte strouhaným sýrem.
- Pečte v troubě asi cca 15 min.
.png)
Recept na francouzský koláč quiche, který je velmi jednoduchý na přípravu
Francouzská kuchyně je proslavená po staletí zdokonalujícími recepty s výraznou chutí. Gastronomie tvoří ve Francii jeden z pilířů tamní kultury. U jídla se tráví dlouhé hodiny a diskutuje se o nejrůznějších tématech, probíhá seznamování, poznávání a navazují se vztahy.