Reklama Reklama
Vaše poloha:
Recept na neodolatelnou pizzu, kterou máte za 30 min!
(Foto: canva.com)
Recept na neodolatelnou pizzu, kterou máte za 30 min!
(Foto: canva.com)

22.03.2022

Recept na neodolatelnou pizzu, kterou máte za 30 min!

Také si rádi dáte v restauraci kulatou, pečenou placku plnou chutných ingrediencí? A co když vám ukážeme, že si takovou pochoutku můžete udělat i doma a nezabere to spoustu času? Pojďte se podívat na náš jednoduchý recept na pizzu.

 

Pizza je velmi oblíbená po celém světě a není se čemu divit. Na upečené těsto ve tvaru kruhu si můžete dát buď rajčatový základ, nebo smetanový a co se týká surovin, tak to se meze nekladou. Existuje spousta variant a druhů, i podle toho, v jakém státě si budete pizzu dávat. Například v USA mají těsto tlustší než u nás. Nejznámější druhy jsou: Margherita, Capricciosa, Tonno a Quattro Formaggi.

 

Recept na domácí pizzu

 

Na internetu se nachází nekonečné množství receptů na pizzu a je tedy těžké si vybrat ten správný, který vám bude vyhovovat a chutnat. My tu máme pro vás jednoduchý ale zároveň chutný. Tak pojďme na to!

 

Co se týká surovin, tak je samozřejmě jen na vás, které si chcete vkládat na těsto a jaké máte rádi, my máme pro vás tuto variantu, která je u nás velmi oblíbená.

 

Ingredience:

Těsto

Suroviny

 

POSTUP:

 

  1. Jako první si uděláte těsto. Smícháte si teplé mléko s droždím. Do kvásku přidáte sůl, cukr, nalijete olej a postupně přisypete mouku.
  2. Prohněte těsto a dejte na 5 min odstát (přikryjte utěrkou a dejte do tepla).
  3. Mezitím si připravíte suroviny. Nakrájíte si mozzarellu a žampióny na plátky.
  4. Těsto vyválíte na tloušťku 5-6 mm a položíte na plech, na kterém je pečící papír.
  5. Předehřejte troubu na 200 °C.
  6. Jako první na těsto namažete rajčatový protlak. Poté ho lehce posypete bazalkou. Pak už poskládejte šunku, houby, plátky mozzarelly a posypejte strouhaným sýrem.
  7. Pečte v troubě asi cca 15 min.

 

pizza
(Foto: canva.com)

 

Recept na francouzský koláč quiche, který je velmi jednoduchý na přípravu

Francouzská kuchyně je proslavená po staletí zdokonalujícími recepty s výraznou chutí. Gastronomie tvoří ve Francii jeden z pilířů tamní kultury. U jídla se tráví dlouhé hodiny a diskutuje se o nejrůznějších tématech, probíhá seznamování, poznávání a navazují se vztahy.

 
 

Mohlo by Vás zajímat

Uncle Ben’s už kupovat nemusíte: Sladkokyselou omáčku si snadno připravíte doma

Sladkokyselá omáčka ve stylu Uncle Ben’s patří mezi stálice v kuchyni. Připravit si ji doma z vlastní zeleniny je snadné, levné, a navíc získáte zdravou variantu bez konzervantů. Omáčka se hodí k masu, rýži i těstovinám a díky zavaření ji můžete mít po ruce po celý rok.

Co se starými rohlíky? Upečte si domácí bake rolls plné chuti

Zbyly vám doma tvrdé rohlíky a nechcete je vyhodit? Proměňte je v křupavé domácí bake rolls. Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak využít staré pečivo, neplýtvat a připravit chutný snack, který se hodí k filmu, polévce i na párty. Stačí pár ingrediencí, trouba a fantazie při dochucení.

Sladká pochoutka ze švestek: Zapečené švestky s cukrem a tvarohem

Švestky a tvaroh – jednoduchá kombinace, která nikdy nezklame. Tento rychlý recept na zapečené švestky s cukrem a tvarohem si zamilujete pro jeho snadnou přípravu, omamnou vůni a lahodnou chuť. Ideální jako sladká tečka po obědě nebo dezert k odpolední kávě.

Jak připravit cuketové zelí: Jednoduchý recept krok za krokem

Cuketa je všestranná zelenina, která si najde místo v mnoha receptech. Pokud hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičnímu zelí, zkuste si připravit cuketové zelí. Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak na to krok za krokem.

Churros: Sladká pochoutka ze Španělska, kterou zvládnete i doma

Křupavé na povrchu, jemné uvnitř a posypané cukrem se skořicí – tak chutnají pravé španělské churros. Tento oblíbený dezert si lidé vychutnávají na trzích, v kavárnách i doma k horké čokoládě. Dobrou zprávou je, že si je snadno připravíte i ve vlastní kuchyni.

Svěží sladká tečka bez práce: Nepečený dezert z piškotů s mascarpone a lesním ovocem

Hledáte rychlý, a přitom efektní dezert, který zvládnete připravit během pár minut a nemusíte zapínat troubu? Nepečený dezert z piškotů s mascarpone a lesním ovocem je ideální volbou. Spojuje jemnou chuť krému, šťavnatost sezónního ovoce a lehkost, která se hodí k letním dnům i odpolední kávě.

Recept na dezert do skleničky s rybízem, mascarpone a smetanou

Lehký dezert do skleničky s rybízem, mascarpone a smetanou je ideální volbou na horké letní dny. Spojuje v sobě jemnost smetanového krému a svěží kyselkavost červeného rybízu. Připravíte jej bez pečení během pár minut a výsledek působí slavnostně i na sváteční tabuli.

Jak připravit mleté maso v listovém těstíčku: Recept, který si zamilujete

Pokud hledáte skvělý způsob, jak vytvořit rychlé a chutné jídlo, které si oblíbí celá rodina, listové těsto s mletým masem v podobě rolek je skvělou volbou. Tento recept je snadný na přípravu a výsledkem jsou křupavé, zlatavé rolky plné šťavnaté náplně. Jsou ideální jako hlavní chod, předkrm nebo občerstvení na party.

Recept na vepřové kotlety s houbami: Kombinace chutí, která vás nadchne

Vepřové kotlety s houbami jsou jedinečnou kombinací šťavnatého masa a aromatických hub, ideální pro každou sezónu, zejména tu podzimní, kdy jsou houby v plné síle. Tento recept je nejen chutný, ale také snadno připravitelný a přinese vám skutečný gurmánský zážitek.

Levandulovo-citronové muffiny: jemná vůně Provence ve vaší kuchyni

Levandulovo-citronové muffiny jsou sladkou poctou létu a vůni Provence. Spojují jemné květinové tóny levandule s osvěžující kyselostí citronu a vytvářejí dezert, který pohladí všechny smysly. Přinášíme vám originální recept, tipy, jak levanduli v kuchyni využít, i nápady na servírování, které z muffinů udělají malý rituál radosti.

Spolupracujeme s: