Pečené vepřové maso – recept
Ingredience
- 500 g libového vepřového masa
- 250 ml smetana ke šlehání
- 1 lžička koriandr
- ½ citronu
- Sůl
Postup
1. Nejdříve dáte do mísy smetanu ke šlehání. Pokud nemáte smetanu ke šlehání, můžete místo toho využít zakysanou smetanu smíchanou s vodou. Přidáte šťávu z půlky citronu a koriandr.
2. Maso omyjete, osušíte a nakrájíte na menší kousky. Poté jej dáte do mísy se smetanou a necháte v ledničce pár hodin.
3. Do pekáče vyskládáte vepřové maso a zalijete smetanou. Pekáč přikryjete alobalem. Pečete v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut. Odstraníte fólii a pečete ještě 15 minut.
Hotové maso podáváme s pečenými bramborami a salátem.