Ingredience
- 1x vepřová panenka
- 2 lžíce olivového oleje
- Směs koření – drcené (chilli, pepř, koriandr, majoránka, kmín, sladká paprika, muškátový oříšek, sušený česnek a saturejka)
Postup
1/ Předehřejte si troubu na 220°C a vložte do ní zapékací mísu na cca 15 minut. Ta se rozpálí a krásně se na ni poté maso propeče.
2/ Připravte si vepřovou panenku. Omyjte, očistěte a usušte papírovou utěrkou.
3/ Vezměte si drcené koření a celé maso jim pokryjte.
4/ Pomocí rukavice vyjměte zapékací mísu a potřete ji jednou lžíci olivového oleje. Poté do ní vložte připravenou vepřovou panenku a potřete ji zbylou lžící olivového oleje. Dávejte pozor, může olej trochu prskat.
5/ Pečte na 220 °C asi cca 15 minut a poté teplotu snižte na 200 °C. Ponechte v troubě na 15 minut.
6/ Hotovou panenku vytáhněte z trouby a nechte ještě 5 minut vychladnout.
Příloha k vepřové panence
Přílohu si můžete k tomuhle pokrmu udělat svou vlastní. My doporučujeme bramborovou kaši s parmazánem.
- 1 kg brambor
- 1x smetana na vaření
- 50g parmazánu
- máslo, sůl a pepř
Postup
1/ Oloupejte si brambory a nakrájejte na menší kousky. Vložte do hrnce s osolenou vodou a dejte vařit.
2/ Hotové brambory přeceďte a ponechte v hrnci. Šťouchadlem postupně rozmačkejte nahrubo a přidávejte máslo a smetanu.
3/ Ke konci posolte a nasypte parmazán. Pořádně promíchejte a můžete podávat.






































































































































