Vaše poloha:
Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření
(Foto: canva.com)
Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření
(Foto: canva.com)

31.07.2022

Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření

Vepřové panenky není nikdy dost, a proto pro vás máme další skvělý recept. Určitě vás překvapí jednoduchost a šťavnatost.

 

Ingredience

 

 

Postup

 

1/ Předehřejte si troubu na 220°C a vložte do ní zapékací mísu na cca 15 minut. Ta se rozpálí a krásně se na ni poté maso propeče.

2/ Připravte si vepřovou panenku. Omyjte, očistěte a usušte papírovou utěrkou.

3/ Vezměte si drcené koření a celé maso jim pokryjte.

4/ Pomocí rukavice vyjměte zapékací mísu a potřete ji jednou lžíci olivového oleje. Poté do ní vložte připravenou vepřovou panenku a potřete ji zbylou lžící olivového oleje. Dávejte pozor, může olej trochu prskat.

5/ Pečte na 220 °C asi cca 15 minut a poté teplotu snižte na 200 °C. Ponechte v troubě na 15 minut.

6/ Hotovou panenku vytáhněte z trouby a nechte ještě 5 minut vychladnout.

 

Příloha k vepřové panence

 

Přílohu si můžete k tomuhle pokrmu udělat svou vlastní. My doporučujeme bramborovou kaši s parmazánem.

 

 

Postup

 

1/ Oloupejte si brambory a nakrájejte na menší kousky. Vložte do hrnce s osolenou vodou a dejte vařit.

2/ Hotové brambory přeceďte a ponechte v hrnci. Šťouchadlem postupně rozmačkejte nahrubo a přidávejte máslo a smetanu.

3/ Ke konci posolte a nasypte parmazán. Pořádně promíchejte a můžete podávat.

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty

Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.

Recept na vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.

Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři

Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.

Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?

Máte chuť na skvělý domácí oběd a toužíte po perfektních řízcích z vepřové panenky? Vyzkoušejte tento recept na chutné a šťavnaté řízky, které si zamilujete. Navíc vám představíme recept na křupavé brambory jako ideální přílohu k těmto lahůdkám.

Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě

Jakou největší pochoutku si můžete udělat na grilu? My doporučujeme špízy. Můžete si je vyrobit podle své vlastní chuti, jsou jednoduché a rychlé. Připravili jsme pro vás recept na špízy z vepřové panenky.

Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem

Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.

Upečte si doma šťavnatou vepřovou panenku v marinádě

Chystáte-li se na oběd či večeři připravit vepřovou panenku, budete za svoji námahu stoprocentně odměněni. Chuť a struktura tohoto vysoce kvalitního masa totiž uspokojí i toho největšího gurmána. Jak ale panenku co nejlépe připravit? S námi navrhovaným receptem neuděláte chybu.

Grilovačka: Trhané vepřové maso na grilu

Trhané vepřové maso se stává stále populárnější volbou mezi milovníky grilování. Toto lahodné jídlo, které přináší skvělou kombinaci šťavnatého masa, křupavé kůrky a bohatých chutí vás rozhodně zasytí. Jak připravit dokonalé trhané vepřové maso na grilu tak, abyste z něj měli maximum.

Vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou

Hledáte nápad na skvělý recept s vepřovým masem? Co takhle vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou? Tento lahodný pokrm vás rozhodně nezklame.

Levné vaření: Tyrolské Gröstle s vepřovým masem

Tyrolské Gröstle je vynikající tradiční rakouské jídlo, které se vyrábí ze směsi vařených brambor, nakrájeného masa a cibule. Je to jednoduché na přípravu a je jen ze tří ingrediencí, takže ideální způsob, jak uvařit pokrm za málo peněz.