Paštika z kuřecích jater je kulinární klenot, který v sobě snoubí jemnost kuřecích jater s bohatou paletou doplňujících chutí. Její sametová textura a plná chuť jsou výsledkem pečlivě vybraných ingrediencí a lásky k detailům při vaření. Tato paštika je ideální nejen jako šťavnatý nátěr na čerstvém pečivu, ale i jako výjimečná součást rozmanitých předkrmů.
Recept na paštiku z kuřecích jater

Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Volitelně: 50 ml brandy nebo portského vína
Postup:
- Kuřecí játra důkladně očistěte a odstraňte případné žilky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, smažte dozlatova.
- Přidejte játra a smažte z každé strany přibližně 3 minuty, dokud nezrůžoví.
- Přilijte brandy nebo portské víno (pokud používáte) a nechte alkohol vyvařit.
- Játra spolu s cibulí a česnekem přesuňte do mixéru, přidejte smetanu, tymián, sůl a pepř.
- Mixujte do hladka.
- Hotovou paštiku přeneste do misky nebo formy a nechte v chladu alespoň 3 hodiny uležet.
Tato paštika z kuřecích jater je nejen skvělou ukázkou jednoduché, ale rafinované kuchyně, ale také důkazem, že domácí příprava může přinést nezapomenutelné gastronomické zážitky. Dopřejte si kousek luxusu každý den.