Ingredience:
- 1 šálek nesolených pistácií
- 1/2 šálku cukru
- 1/4 šálku vody
- 1/2 šálku másla (měkkého)
- 1/4 šálku moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Připravte pistácie: Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte pistácie na plech a pečte je asi 8-10 minut, dokud nezačnou vonět a získají lehce zlatavou barvu. Nechte je vychladnout a vyjměte ze skořápek.
- Vytvořte pistáciovou pastu: V mixéru nebo food processoru mixujte pistácie spolu s cukrem, dokud nezískáte jemnou pistáciovou pastu. Přidejte vodu a mixujte znovu, dokud nevznikne hladká konzistence.
- Připravte pistáciový krém: Ve velké misce smíchejte trochu cukru, vanilkový extrakt a máslo. Přidejte pistáciovou pastu a míchejte dohladka.
- Ochlazujte a tvarujte: Dejte krém do lednice na minimálně 30 minut, aby ztuhl. Poté můžete začít tvarovat malé kuličky nebo srdíčka.
- Použijte pistáciový krém do cukroví: Tvarované pistáciové kuličky nebo srdíčka můžete použít jako náplň pro různá vánoční cukroví, jako jsou linecké sušenky nebo cukroví s máslovým těstem.

Tipy a Triky:
- Pokud chcete intenzivnější barvu, můžete přidat pár kapek zelené potravinové barvy do pistáciové pasty.
- Experimentujte s přídavkem jiných ořechů, jako jsou mandle nebo lískové oříšky, pro unikátní chuťový zážitek.
- Pistáciový krém můžete také použít jako nádivku do dortů nebo jako dip pro ovoce.