Hlavním rysem tradiční italské kuchyně je jednoduchost. Rozšířením jejich receptur do mnoha pokrmů přibyly suroviny, které nejsou v originále použity. Tak je to i s receptem na špagety Carbonara. Jedná se o špagety s omáčkou, jejíž základ tvoří vejce, tvrdý sýr a slanina. Recept je jednoduchý a zvládne to opravdu každý. Do 20 minut budete mít oběd na stole!
Recept na špagety Carbonara
Ingredience
- 220 g špagety
- 25 g Pancetta
- 2 ks vejce a jeden žloutek
- 50 g strouhaný parmazán
- 2 lžíce olivový olej
- Mletý pepř
- Sůl
Příprava
1. Špagety vložíme do vroucí a dobře osolené vody (10 g soli).
2. Na kostičky nakrájenou Pancettu orestujeme na olivovém oleji.
3. Zatímco se Pancetta opéká, připravíme si omáčku. Rozklepneme dvě vejce a přidáme pepř a 3/4 nastrouhaného sýra.
4. Když je Pancetta hotová, odstraníme přebytečný tuk a necháme pár sekund Pancettu vychladnout. V této fázi by měly být špagety uvařené, takže je okapané přidáme do pánve s Pancettou.
5. K horkým špagetám přidáme vaječnou omáčku. Ujistíme se, že teplota pánve není příliš vysoká. Pokud je teplota příliš vysoká, místo omáčky dostaneme míchaná vejce se špagetami.
6. Carbonaru podáváme se zbytkem strouhaného sýra a trochou pepře.
Špagety v akci



































































































































