Strouhaný čokoládový koláč s tvarohem a malinami
Tato buchta se liší tím, že se těsto musí zamrazit a poté na pekáč nastrouhat.
Ingredience
- 350 g polohrubé mouky
- 4 lžíce holandského kakaa
- 1x sáček kypřícího sáčku
- 200 g másla
- 3x žloutek
- 5 lžiček krupicového cukru
- 3 lžíce mléka
Náplň
- 500 g měkkého tvarohu
- 350 g malin
- 200 g moučkového cukru
- 1x žloutek
- 1x sáček vanilkového cukru
- na sníh: bílky z vajec, špetka soli
Postup
1/ Vezměte si 4 vajíčka a rozdělte žloutky od bílku. Obojí si ponechte.
2/ Máslo ponechte v pokojové teplotě, aby změklo.
3/ Připravte si větší mísu a přidejte do ní změklé máslo, krupicový cukr a žloutky. Ruční metličkou směs zamíchejte.
4/ Poté postupně do mísy přidáváte mléko (pokojové teploty), polohrubou mouku a holandské kakao. Pokud máte robota, tak hnětacím hákem zpracujte těsto, jestli ne, tak těsto uhněte ručně.
5/ Těsto si rozdělte na dvě stejné části. Zabalte je do potravinové fólie a nechte cca hodinu v ledničce.
6/ Mezitím si v jiné míse smíchejte měkký tvaroh, vanilkový cukr, moučkový cukr a žloutek.
7/ Po hodině si rozehřejte troubu na 180 °C a připravte pekáč vyloženým pečícím papírem.
8/ První část těsta nastrouhejte na pekáč.
9/ Bílky se špetkou soli vyšlehejte do sněhu a smíchejte s tvarohovou směsí. Připravte si omyté a čistě maliny.
10/ Náplň nalijte na nastrouhané těsto a poté položte maliny.
11/ Nastrouhejte druhou část těsta a dejte péct na cca 40 minut. Po vychladnutí koláč posypejte moučkovým cukrem.






































































































































