Vaše poloha:
Recept na strouhaný koláč s malinami a tvarohem
(Foto: kaffeeundcupcakes.de)
Recept na strouhaný koláč s malinami a tvarohem
(Foto: kaffeeundcupcakes.de)

07.08.2022

Recept na strouhaný koláč s malinami a tvarohem

Při letní kávě, kterou si popíjíte na zahradě nebo balkóně si nesmíte zapomenout k tomu upéct tento oblíbený zákusek s tvarohem a malinami.

 

Strouhaný čokoládový koláč s tvarohem a malinami

 

Tato buchta se liší tím, že se těsto musí zamrazit a poté na pekáč nastrouhat.

 

Ingredience

  • 350 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 1x sáček kypřícího sáčku
  • 200 g másla
  • 3x žloutek
  • 5 lžiček krupicového cukru
  • 3 lžíce mléka

 

Náplň

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 350 g malin
  • 200 g moučkového cukru
  • 1x žloutek
  • 1x sáček vanilkového cukru
  • na sníh: bílky z vajec, špetka soli

 

čokoláda a maliny
(Foto: canva.com)

 

Postup

 

1/ Vezměte si 4 vajíčka a rozdělte žloutky od bílku. Obojí si ponechte.

2/ Máslo ponechte v pokojové teplotě, aby změklo.

3/ Připravte si větší mísu a přidejte do ní změklé máslo, krupicový cukr a žloutky. Ruční metličkou směs zamíchejte.

4/ Poté postupně do mísy přidáváte mléko (pokojové teploty), polohrubou mouku a holandské kakao. Pokud máte robota, tak hnětacím hákem zpracujte těsto, jestli ne, tak těsto uhněte ručně.

5/ Těsto si rozdělte na dvě stejné části. Zabalte je do potravinové fólie a nechte cca hodinu v ledničce.

6/ Mezitím si v jiné míse smíchejte měkký tvaroh, vanilkový cukr, moučkový cukr a žloutek.

7/ Po hodině si rozehřejte troubu na 180 °C a připravte pekáč vyloženým pečícím papírem.

8/ První část těsta nastrouhejte na pekáč.

9/ Bílky se špetkou soli vyšlehejte do sněhu a smíchejte s tvarohovou směsí. Připravte si omyté a čistě maliny.

10/ Náplň nalijte na nastrouhané těsto a poté položte maliny.

11/ Nastrouhejte druhou část těsta a dejte péct na cca 40 minut. Po vychladnutí koláč posypejte moučkovým cukrem.

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na Oreo Cheesecake: Zamilujte se na první kousnutí

Představte si dokonalou harmonii chutí, kde se sladkost čokoládových sušenek Oreo spojí s krémovou lahodností cheesecake. Tento Oreo cheesecake je kulinářským zjevením, které vás donutí zamilovat se na první kousnutí. Tento dezert je ideální volbou pro každou příležitost, ať už jde o oslavu narozenin, rodinnou večeři nebo jen tak pro potěšení vašich chuťových pohárků.

Víte, jak upéct ten nejlepší frgál? Podrobný návod krok za krokem

Frgál, tradiční valašský koláč, je lahůdkou, která potěší každého milovníka sladkého pečiva. Jeho příprava není složitá, ale vyžaduje pozornost a správný postup. Přinášíme vám podrobný návod, jak upéct ten nejlepší frgál přímo u vás doma.

Švestkový koláč na plech: vláčná klasika, která voní po domově

Hledáte recept na rychlý a osvědčený koláč, který nasytí celou rodinu? Švestkový koláč na plech je ideální volba. Nadýchané těsto, šťavnaté švestky a lehký cukrový posyp vytvoří dezert, který se hodí jak k odpolední kávě, tak i jako sladká svačina.

Švestkový koláč s čokoládou: Recept na vláčný dezert

Spojení šťavnatých švestek a čokolády je kombinací, která potěší milovníky sladkých dezertů i klasického domácího pečení. Vyzkoušejte recept na švestkový koláč s čokoládou, který je vláčný, jednoduchý a ideální jako podzimní pohoštění pro rodinu i hosty.

Recept na povidlový koláč s drobenkou: Neodolatelná klasika

Povidlový koláč s drobenkou je tradiční česká pochoutka, která nikdy nezklame. Tento koláč spojuje sladkost povidel, křupavost drobenky a jemnost těsta do jednoho lahodného celku. Naučte se, jak připravit tento jednoduchý, ale přesto vynikající dezert, který si zamiluje celá rodina.

Rybízový koláč s drobenkou: Křehké těsto a svěží kyselkavé ovoce

Voňavý, šťavnatý a příjemně nakyslý – přesně takový je rybízový koláč s drobenkou, který si spojujeme s prázdninami u babičky. Připravte si tenhle letní dezert snadno doma. Stačí pár základních surovin a trocha čerstvého rybízu.

Jak upéct Krtkův dort na plech: Jednoduchý a rychlý recept

Hledáte rychlý a chutný dezert, který zvládne i začátečník? Pak je Krtkův dort na plech ideální volbou. Tento populární český dezert se vyznačuje vláčným těstem, lahodnou, pudinkovou, krémovou náplní a strouhaným těstem na povrchu. Díky jednoduchému postupu a dostupným surovinám ho zvládnete upéct během chvilky a zaručeně potěšíte celou rodinu.

Rebarborový crumble: Křupavá pochoutka s lahodnou ovocnou náplní

Rebarborový crumble je lahodná kombinace sladké a kyselé chuti, která vás nadchne svou jednoduchostí a rychlou přípravou. Tento dezert, plný čerstvé rebarbory a křupavé drobenky, je ideální volbou pro milovníky ovocných dezertů. Podává se v zapékacích mističkách, které zaručují perfektní propečení a stylovou prezentaci. A co je nejlepší? Nemusíte být zkušený cukrář, abyste tento crumble zvládli.

Recept na pařížské věnečky: Francouzský dezert, který zvládnete i vy

Pokud máte chuť na něco sladkého a zároveň se chcete předvést před přáteli či rodinou, pak jsou pařížské věnečky tou správnou volbou. Tento klasický francouzský dezert s jemnou chutí čokolády a lískových oříšků si zamilujete. Nenechte se odradit zdánlivě složitým postupem – s tímto receptem zvládnete připravit kakaové a čokoládové věnečky snadno a rychle.

Recept na velikonoční jidáše: Překvapte rodinu dokonalým pečivem podle staré tradice

Velikonoční jidáše patří mezi tradiční velikonoční pečivo, které se peče na Škaredou středu a jí se na Zelený čtvrtek. Jejich stočený tvar připomíná provaz Jidáše Iškariotského. Připravte si je doma podle ověřeného receptu, který provoní celou domácnost a potěší každého milovníka velikonočních tradic.

Spolupracujeme s: