Pokud už vám u receptů s těstovinami dochází inspirace, vyzkoušejte lahodné těstoviny v česnekové omáčce s rajčaty, špenátem a kousky křupavého masa. Tento recept zachutná celé vaší rodině a možná si i najde cestu do vašeho stálého jídelníčku.
Penne s rajčaty jsou lehká letní večeře, kvůli které rozhodně nemusíte stát celý den u sporáku. Celý chod připravíte do hodiny a pochutná si na něm celá rodina.
Na čtyři porce budete potřebovat:
Ingredience
- 400 g těstovin penne
- 3 lžíce olivového oleje
- 500 g kuřecích prsních či stehenních řízků
- 6 plátků opečené slaniny
- 250 ml smetany na vaření (12%)
- 100 g strouhaného parmazánu
- 2 hrstky čerstvého špenátu
- 6 středních rajčat
- 6 stroužků česneku
- Drcené chilli
- Italské bylinky
- Mletá paprika sladká
- Sůl a pepř
Postup:
1) Na větší pánvi rozehřejte olivový olej. Zprudka orestujte osolené kuřecí maso nakrájené na plátky, z každé strany přibližně minutu. Poté přidejte mletou papriku a italské bylinky a přiklopte poklicí. Maso nechte několik minut dusit, následně ho z pánve vyjměte.
2) Do téže pánve přidejte pokrájená rajčata, špenát, propasírovaný česnek, drcené chilli a polovinu pokrájené slaniny. Vše důkladně promíchejte. Poté přidejte část kuřecího masa nakrájeného na menší kousky.
3) Směs zalijte smetanou na vaření a přiveďte k varu. Poté přidejte strouhaný parmazán a vyčkejte, než se sýr zcela rozpustí.
4) Podle návodu na obalu uvařte v osolené vodě těstoviny penne. V ideálním případě by měly být al dente. Poté těstoviny slijte a přidejte do pánve k omáčce.
5) Těstoviny řádně promíchejte a posypte zbytkem slaniny a kuřecího masa. Při servírování můžete těstoviny ozdobit strouhaným sýrem či čerstvými bylinkami.