Vaše poloha:
Recept na ty nejlepší domácí knedlíky s borůvkami
Zdroj: canva.com
Recept na ty nejlepší domácí knedlíky s borůvkami
Zdroj: canva.com

31.08.2021

Recept na ty nejlepší domácí knedlíky s borůvkami

Zkusili jste už připravit domácí knedlíky s borůvkami? Existuje mnoho variací ovocných knedlíků a my jsme pro Vás připravili několik různých receptů. Vyzkoušejte recepty na borůvkové knedlíky z kynutého, tvarohového a jogurtového těsta.

 

Kynuté borůvkové knedlíky na páře

 

Ingredience

 

Příprava

1. Do mísy prosejeme mouku a do středu uděláme důlek. Přidáme lžičku cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka a rozdrobíme droždí. Poté necháme na teplém místě vzejít kvásek (10-15 minut).

2. K mouce a kvásku přilijeme zbylé mléko, přidáme žloutky a špetku soli. Vařečkou vypracujeme hladké a pružné těsto. Těsto se nesmí lepit na stěny mísy.

3. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme 30-45 minut kynout na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit až ztrojnásobit svůj objem.

4. Vykynuté těsto vyválíme na 5 mm vysoký plát. Těsto rozkrájíme na čtverce a pomocí prstů každý čtvereček roztáhneme. Do středu placičky těsta dáme lžíci borůvek. Rohy čtverečků spojíme a v dlaních vytvarujeme kuličku ve tvaru knedlíku. Knedlíky otočíme spojem dolů a necháme 15 minut odpočinout pod utěrkou.

5. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec by měl být s napařovacím sítem. Do síta dáme pár knedlíků a přikryjeme pokličkou. Knedlíky vaříme na páře zhruba 8 minut (na mírném ohni). Po uvaření knedlíky propíchneme špejlí, aby z nich vyšla pára.

6. Mezitím ušleháme šlehačku, rozpustíme čokoládu a máslo. Hotové knedlíky přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobené šlehačkou a čokoládou. Pokud nemáte rádi šlehačku a čokoládu, tak knedlíky podávejte přelité rozpuštěným máslem a sypejte prosátým moučkovým cukrem.

 

Tvarohové borůvkové knedlíky

 

Ingredience

 

Příprava

1. Nejdříve necháme rozpustit máslo, vychladíme, přidáme žloutky a rozmícháme. Po částech přimícháme měkký tvaroh.

2. Postupně přiléváme mléko a přidáváme mouku se špetkou solí, až získáme vláčné těsto. Těsto by mělo být měkké a nelepit se na stěny mísy.

3. Z těsta vyválíme váleček na pomoučeném vále a rozdělíme ho na stejné dílky (zhruba 1,5 cm široké). Pomocí prstů roztáhneme každý dílek těsta. Do středu placičky těsta dáme lžíci borůvek. Rohy čtverečků spojíme a v dlaních vytvarujeme kuličku ve tvaru knedlíku.

4. Teď budeme vařit borůvkové knedlíky. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vhodíme knedlíky a za občasného promíchání vaříme v mírně osolené vodě zhruba 7 minut. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Poté necháme knedlíky okapat.

5. Hotové knedlíky přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

 

Zdroj: canva.com

 

Jogurtové knedlíky s borůvkami

 

Ingredience

 

Příprava

1. V míse smícháme mouku se strouhankou a práškem do pečiva.

2. Rozšleháme vejce a přidáme k mouce spolu s jogurtem, změklým máslem. Vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme váleček na pomoučeném vále a rozdělíme ho na stejné dílky (zhruba 1,5 cm široké). Vytvarujeme rukou knedlíky a necháme 10 minut odpočinout.

3. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vhodíme knedlíky a za občasného promíchání vaříme v mírně osolené vodě zhruba 5 až 10 minut.

4. Hotové jogurtové knedlíky podáváme s rozehřátým ovocem a lžící zakysané smetany. Ovoce rozehřejeme v rendlíku, přidáme vanilkový cukr a necháme mírně zredukovat.

Upečte si domácí meruňkový koláč s drobenkou

Pečení je činnost, která dodává domu či bytu nefalšované teplo domova. Domácí moučník je čerstvý, krásně voní a poctivě chutná. Meruňkový koláč s drobenkou je snovou kombinací sladkosti cukru a kyselosti meruněk. Těsto, které si s námi připravíte, vás překvapí svou nadýchaností a vláčností.

Upečte si výborný jablečný štrúdl z jogurtového těsta

Máte chuť na něco křupavého, šťavnatého, sladkého a voňavého? Domácí jablečný štrúdl je ideální volbou, protože nejen výborně chutná, ale s koncem léta začíná i jablečná sezóna. Pokud máte chuť experimentovat, vyměňte klasické kynuté nebo listové těsto za jogurtové.

Máte chuť na vláčnou třešňovou bublaninu? Mrkněte na jednoduchý recept

Sluníčko svítí, rtuť na teploměru stoupá a na koupaliště se vydávají rodiny s dětmi. Ano, tušíte správně, léto je tady a s ním se o slovo hlásí i tradiční sezónní recepty. Mezi ty nejklasičtější bezesporu patří třešňová bublanina.

Mohlo by Vás zajímat

Rychlý a snadný recept na kynuté borůvkové knedlíky: Ideální sladký pokrm pro letní večery

Léto je časem, kdy si můžeme dopřát čerstvé ovoce v plné kráse. Jedním z nejoblíbenějších letních dezertů jsou kynuté borůvkové knedlíky. Tento sladký pokrm nejenže skvěle chutná, ale také se jednoduše připravuje. Přinášíme vám recept, který zvládne každý, a jehož příprava vám nezabere příliš času.

Sladké potěšení na talíři: Recept na nadýchané jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky patří mezi letní klasiku, kterou milují děti i dospělí. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na měkoučké knedlíky plné čerstvých jahod, které se doslova rozplývají na jazyku.

Medovník bez kompromisů: Recept, který musíte vyzkoušet

Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času se tento lahodný dezert stal oblíbeným i u nás a vydobyl si čestné místo na našich stolech. Připravte si nadýchaný medovník s lahodným krémem podle mého osvědčeného receptu. Neurazíte s ním na žádné oslavě a zaručeně si získáte srdce všech hostů.

Nejlepší způsob, jak zužitkovat starý chléb: Měkké knedlíky, které se hodí ke všemu

Máte doma tvrdý chléb, který by jinak skončil v koši? Nevyhazujte ho! Ukážeme vám, jak z něj udělat dokonalé domácí knedlíky, které si zamilujete jako přílohu k masu, omáčkám i zelenině.

Kinder mléčný řez recept: Nejlepší domácí varianta hotová za půl hodiny

Kinder mléčný řez si můžete jednoduše připravit i doma – bez zbytečné chemie, palmového oleje a umělých přísad. Tento rychlý recept zvládnete za půl hodiny a výsledek? Jemný kakaový korpus, krémová náplň a chuť jako z obchodu. Ideální sladkost pro děti i dospělé.

Jak upéct Krtkův dort na plech: Jednoduchý a rychlý recept

Hledáte rychlý a chutný dezert, který zvládne i začátečník? Pak je Krtkův dort na plech ideální volbou. Tento populární český dezert se vyznačuje vláčným těstem, lahodnou, pudinkovou, krémovou náplní a strouhaným těstem na povrchu. Díky jednoduchému postupu a dostupným surovinám ho zvládnete upéct během chvilky a zaručeně potěšíte celou rodinu.

Rebarborový crumble: Křupavá pochoutka s lahodnou ovocnou náplní

Rebarborový crumble je lahodná kombinace sladké a kyselé chuti, která vás nadchne svou jednoduchostí a rychlou přípravou. Tento dezert, plný čerstvé rebarbory a křupavé drobenky, je ideální volbou pro milovníky ovocných dezertů. Podává se v zapékacích mističkách, které zaručují perfektní propečení a stylovou prezentaci. A co je nejlepší? Nemusíte být zkušený cukrář, abyste tento crumble zvládli.

Recept na pařížské věnečky: Francouzský dezert, který zvládnete i vy

Pokud máte chuť na něco sladkého a zároveň se chcete předvést před přáteli či rodinou, pak jsou pařížské věnečky tou správnou volbou. Tento klasický francouzský dezert s jemnou chutí čokolády a lískových oříšků si zamilujete. Nenechte se odradit zdánlivě složitým postupem – s tímto receptem zvládnete připravit kakaové a čokoládové věnečky snadno a rychle.

Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý

Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni? Piškotová roláda je ideální volbou, je rychlá, jednoduchá, a přesto nadýchaná a efektní. Díky základnímu receptu a univerzálnímu těstu si ji navíc můžete přizpůsobit podle své chuti. S ovocem, marmeládou nebo šlehačkou? Fantazii se meze nekladou.

Nejlepší recept na hot cross buns: Sladké velikonoční pečivo, které provoní váš domov

Hledáte originální recept na velikonoční pečivo? Vyzkoušejte tradiční hot cross buns – nadýchané sladké bochánky s rozinkami a křížem z těsta. Jsou symbolem Velkého pátku a jejich vůně vás okamžitě naladí na svátky jara.

Spolupracujeme s: