Ingredience:
- 500g gnocchi
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 1 hrst špenátu
- 1 lžička sušeného oregana
- špetka soli
- špetka pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce parmezánu, nastrouhaného
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Ve velkém hrnci vařte gnocchi podle návodu na obalu.
- Zatímco se gnocchi vaří, na pánvi na 2 lžících olivového oleje osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
- Přidejte rajčatovou omáčku, oregano, sůl a pepř.
- Přiveďte omáčku k varu a nechte ji probublávat na mírném plameni asi 10 minut.
- Přidejte špenát a nechte ho změknout.
- V zapékací míse smíchejte vařené noky s omáčkou.
- Posypte parmezánem a dejte zapéct do trouby na 15-20 minut, dokud parmezán nezezlátne.
- Zapečené gnocchi se špenátem a rajčatovou omáčkou podávejte teplé.