Ingredience
- 400 těstoviny
- 2 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- sladká mletá paprika
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 plechovka (850 ml) nakrájených rajčat
- 50 g parmazán
- 80 g strouhaného ementálu
- Cukr
- Sůl
- Pepř
Příprava
1. Těstoviny uvaříte al dente a scedíte, poté je dáte na teplé místo.
2. Cibuli a česnek nakrájíte na kostičky. Do masa vmícháte vejce, sůl, pepř a mletou papriku, vytvarujete z nich koule, které opečete na 2 lžících oleje.
3. Troubu předehřejete na 200 stupňů. Na jedné lžíci oleje na pánvi zpěníte cibuli a česnek, vmícháte protlak, trochu cukru, nakrájená rajčata, sůl, pepř a mletou papriku a na mírném ohni chvíli povaříte. Vmícháte parmazán.
4. Zapékací mísu potřete olejem, scezené těstoviny smíchejte s omáčkou a nalijte do mísy. Poté masové koule posypte ementálem a pečte v troubě zhruba 20 minut. Zapečené masové koule s těstovinami jsou připravené!