Kachní kaldoun je jednoduše klasika – jedná se o vývar z drůbežích drobů. Tuto zimní polévku lze podávat i jako hlavní chod, protože je polévka dost sytá. Vyzkoušejte náš recept na kachní kaldoun, jehož příprava není nijak složitá.
Ingredience
- 1 l drůbeží vývar
- 500 g kachní droby a kosti
- 300 g vařené kachní maso
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 ks celer
- Petržel
- 3 lžíce máslo
- 3 lžíce mouka
- 1 ks bobkový list
- 3 kuličky nové koření
- 10 kuliček celý černý pepř
- 150 g široké nudle
Příprava
1. Jako první věc, co musíme udělat, je připravit drůbeží vývar. Celer, mrkev, petržel cibuli, česnek očistíme. Poté z kachních drobů a kostí, koření a zeleniny připravíme drůbeží vývar. Vývar scedíme, droby, zeleninu a zbytky kachního masa nakrájíme na kousky.
2. Teď je na čase, abychom připravili jíšku. To uděláme tak, že z jíšky a másla připravíme světlou jíšku. Postupně přidáváme kachní vývar a povaříme zhruba 40 minut. Do polévky přidáme mrkev, nakrájené maso a droby. Vše společně povaříme. Osolíme, opepříme a podle chuti můžeme přidat muškátový oříšek.
3. Široké nudle uvaříme podle návodu. Do talířů rozdělíme uvařené nudle, přelijeme připravenou polévkou, posypeme petrželkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť!