Maso na váš stůl již nebude cestovat ze vzdálených zemí
Na Rohlíku se rozhodli, že důraz na kvalitu posunou ještě o kousek dál a založili vlastní privátní značku. „MASO! máme pod kontrolou od začátku až do konce, tedy od chovu vybraného plemene, až po doručení nákupu,“ vysvětlil CEO Rohlik.cz Petr Pavlík. Hlavním cílem nové značky je, aby se české maso nejvyšší jakosti nevyváželo za hranice, ale zůstalo doma a neputovalo k nám z nejrůznějších koutů Evropy.
Hovězí a vepřové maso od českých farmářů
- Hovězí z mladých býků plemene Čestr
- Vepřové z plemene Duroc
O zvířata, z kterých MASO! pochází, je pečlivě postaráno pod dohledem Rohlik.cz. „Čeští farmáři nemají zkušenosti s tím, jak dostat své maso k zákazníkovi. Většinou dodávají do jatek, kdežto my jsme věděli, že chceme a potřebujeme skutečnou produktovou kvalitu. A tu si musíme ohlídat už od farmy,” uvedl vedoucí oddělení řeznictví na Rohlik.cz Michal Perlík.
Mladí býčci plemene Čestr mají ustláno na slámě ve větraných stájích se stálým přístupem ke krmení i vodě. Aby maso bylo co nejvíce křehké, je po porážce minimálně na týden na sucho vyvěšeno. Vepříci pochází z farmy v Kostelecké Lhotce v podhůří Orlických hor a jedná se o vepřové s kontrolovanou zmasilostí a protučnělostí otcovské linie plemene Duroc. V obou případech jsou zvířata krmena pouze českým a regionálním krmivem.
Ekologická stopa
MASO! vyniká nejen svojí chutí a kvalitou, ale má i ekologický přesah. Vzhledem k tomu, že pochází z tuzemských chovů a je zpracováno v blízkosti svého farmáře, nemusí maso podnikat zdlouhavé cesty a uhlíková stopa je tak snížena na minimum. Osekání mezičlánků a spolupráce pouze s klíčovými subjekty se odráží i na příznivé cenové hladině produktů značky MASO!.
