Reklama Reklama
Vaše poloha:
Rychlá, levná a výborná drobenková buchta s broskvemi
Rychlá, levná a výborná drobenková buchta s broskvemi

29.08.2017

Rychlá, levná a výborná drobenková buchta s broskvemi

I když léto pomalu, ale jistě končí, můžeme si ho vychutnat do posledního sousta. A to doslova.

Z regálu obchodů, supermarketů i hypermarketů na nás pomrkávají hromady sladkých a šťavnatých broskví, které jsou nejen velmi chutné, ale v tomto ročním období k dostání i za velmi výhodné ceny v akci.

Neodoláte-li a vložíte-li do svého nákupního košíku toto prázdninové ovoce, otevírá se před vámi celá škála možností, jak doma broskve zpracovat. My jsme pro vás jako tip na rychlý, chutný, levný a jednoduchý dezert vybrali drobenkovou buchtu s broskvemi.

 

Suroviny:

  • 400 g broskví
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 125 g másla nebo Hery
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 velký bílý jogurt
  • mléko dle potřeby

 

Nejdříve si řádně omyjeme broskve, které si nakrájíme na požadované kousky. Můžete zvolit kostičky i estetické měsíčky. Záleží pouze na vašem vkusu. Chuť výsledné buchty to nijak neovlivní.

Ve větší misce smícháme dva hrnky polohrubé mouky s hrnkem krupicového cukru a důkladně promícháme. Přidáme změklou Heru nebo máslo. Směs promneme (nejlépe) prsty a vytvoříme tak drobenku. Část si odebereme do hrnečku a dáme stranou.

Do zbytku mouky, cukru a tuku přidáme jedno vajíčko, velký bílý jogurt a prášek do pečiva. Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme trochu mléka na zředění. A opět vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme na předem připravený plech vyložený pečícím papírem. Na povrch klademe omyté a osušené kousky broskví, které posypeme drobenkou z hrnečku a pečeme přibližně 35 až 40 minut na 180 °C ve středu trouby. Samozřejmě bereme na zřetel zkušenosti s tepelnými vlastnostmi vašeho spotřebiče.

Podávat můžeme jak samostatně, tak dozdobené nadýchanou šlehačkou a čerstvými broskvemi. Pokud budete mít chuť na pokrm i mimo sezónu broskví, můžete pro přípravu použit i broskvový kompot z plechovky.

 

Mohlo by Vás zajímat

Nesprávné plnění pračky zvyšuje účty: Stačí jednoduchý trik s rukou

Správné plnění pračky je klíčem k úspoře vody, elektřiny i k delší životnosti spotřebiče. Mnoho lidí však pračku buď přeplňuje, nebo naopak pere zbytečně malé dávky. Přitom existuje jednoduchý trik – stačí použít vlastní ruku a během chvilky poznáte, jestli je pračka naplněná správně.

Jak připravit zdravé pamlsky pro psy a kočky z běžných surovin

Domácí pamlsky pro psy a kočky jsou nejen zdravější, ale i levnější alternativou ke kupovaným dobrotám. Připravíte je snadno z běžných surovin, které máte doma, a přesně víte, co obsahují. Zjistěte, proč se vyplatí vyrábět pamlsky doma, jaké ingredience zvolit a jak je bezpečně uchovávat.

Jak zamaskovat šediny: 6 účinných triků, které fungují okamžitě

Šediny jsou přirozenou součástí stárnutí, ale nemusí Vás nutně trápit. Existuje hned několik způsobů, jak je zamaskovat – od rychlých triků až po dlouhodobá řešení v podobě barvení či tónování. V článku najdete také tipy na přírodní postupy a účesy, které dokážou šediny elegantně skrýt.

„Bylo mi hloupé říct ne“: Češi mluví o psychologickém tlaku při charitě na pokladnách

Darování na charitu u pokladen v obchodech se stalo běžnou součástí nákupů. Zatímco někteří zákazníci přispívají rádi, jiní cítí, že jsou do daru spíše dotlačeni. Jak Češi tento fenomén vnímají, proč vzniká společenský tlak a jaké existují alternativy k pokladním sbírkám?

Recept na lahodnou zeleninovou bramboračku

Bramboračka je jednou z nejoblíbenějších českých polévek, která zahřeje a zasytí. Varianta bez hub, obohacená o čerstvou zeleninu, se hodí pro každého, kdo má rád chutné a zdravé pokrmy. Tento recept je jednoduchý a přístupný, takže si ho může připravit i začátečník. V následujících řádcích se dozvíte, jak na lahodnou zeleninovou bramboračku, která potěší celou rodinu.

Pečené hotdogy v troubě: Snadný recept na dokonalou večeři

Hotdogy nemusí být jen rychlé občerstvení z ulice. Díky tomuto jednoduchému receptu si je připravíte doma v troubě a budou dokonale křupavé, šťavnaté a voňavé. Hodí se jak na rychlou večeři, tak na pohoštění pro návštěvu nebo rodinnou oslavu.

Mezinárodní den úsměvu připomíná, že úsměv mění zdraví i vztahy

Mezinárodní den úsměvu každoročně připomíná, že úsměv není jen příjemný projev emocí, ale i klíč k lepšímu zdraví, vztahům a pozitivnímu myšlení. Vědci potvrzují, že úsměv je nakažlivý a dokáže zlepšit náladu nám i lidem kolem.

Jak se stárnutí podepisuje na imunitě a jak si ji udržet silnou?

Stárnutí je přirozený proces, který ovlivňuje celé naše tělo včetně imunitního systému. S přibývajícím věkem se naše schopnost bojovat s infekcemi snižuje. V tomto článku si vysvětlíme, jak stárnutí ovlivňuje imunitní systém, a přinášíme tipy, jak posílit imunitu i v pozdějším věku pomocí zdravého životního stylu a vhodných doplňků stravy.

Zapečené špagety s tuňákem a rajčaty: Jednoduchý recept na večeři, která zasytí

Pokud hledáte snadný a chutný recept na rychlou večeři, vyzkoušejte zapečené špagety s tuňákem a rajčaty. Tento pokrm spojuje italskou inspiraci s jednoduchostí domácí kuchyně a díky sýrové krustě na povrchu potěší celou rodinu.

Podzimní barvy 2025: Zapomeňte na černou a objevte hřejivý odstín roku

Podzim 2025 přináší do módy překvapivý obrat – černá barva ustupuje do pozadí a návrháři sází na hřejivé odstíny, které šatníku dodají eleganci i originalitu. Jaké barvy letos vládnou, čím nahradit černou a jak tyto tóny kombinovat, aby vaše outfity působily moderně a stylově?

Spolupracujeme s: