Rady, jak připravit nakládaný hermelín
- Sklenice, které budete používat na přípravu nakládaného hermelínu musí být čisté a sterilizované, aby nedošlo ke kontaminaci jídla.
- Hermelíny vždy nakládejte rozpůlené.
- Všechny suroviny musí být čisté a suché.
- Na nakládání hermelínu použijte slunečnicový olej.
- Hermelíny je nejlepší ukládat do chladu (lednice nebo sklep).
Ingredience na přípravu nakládaného hermelínu
- 4 ks hermelín
- 1 ks větší cibule
- 3 stroužky česnek
- 3 ks pepř celý kuličky
- 3 lžičky grilovací koření
- Tymián
- Vlašský ořech
Příprava
1. Hermelíny podélně rozkrojíme na dvě části. Potřeme je rozdrceným česnekem, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a vlašský ořech. Poté hermelíny přiklopíme a začneme vyskládat.
2. Do připravené sklenice vyskládáme vrstvu na plátky nakrájené cibule, na ní dáme hermelíny. Dále sypeme tymiánem, grilovacím kořením a kuličkami pepře. Na to opět vyskládáme vrstvu cibule.
3. Postup se pořád opakuje – poslední vrstva je pokaždé cibule. Vyplňujte cibulí také volné prostory okolo sýrů.
4. Pořádně zalijeme olejem a dobře uzavřeme sklenici. Jemně s ní klepejte o pracovní desku, aby se uvolnily bublinky mezi jednotlivými vrstvami. Z oleje nesmí vykukovat ani jediný kousek cibule či hermelínu, aby nedošlo k plesnivění.
5. Necháme uležet několik dní v chladu. V lednici bude proces zrání pomalejší. Pokud chcete proces urychlit, doporučujeme nechat hermelíny na tmavém chladnějším místě.
Nakládaný hermelín podávejte s čerstvým chlebem a feferonkami – tato kombinace je vynikající!
TIP: Pokud si přejete mít hermelíny co nejrychleji připravené ke konzumaci, zkuste hermelín nakrájet na malé trojúhelníčky. Ty budete moci konzumovat už pár dní po naložení.
Sýry v akci
Madeta Romadur Měkký zrající sýr 100g, různé druhy
23,90 - 24,90 Kč
Měkký zrající sýr
Trefa
23,90 Kč -25%
* cena pro členy klubu