Co se v článku dozvíte?
- Jak připravit kachní srdíčka, aby byla šťavnatá a měkká?
- Proč jsou bylinky klíčem k výjimečné chuti?
- Jak recept zařadit do běžného domácího vaření?
Kachní srdíčka patří mezi drůbeží vnitřnosti, které byly v minulosti běžnou součástí české kuchyně. Díky vysokému obsahu bílkovin a nízké ceně představují skvělou alternativu ke klasickému kachnímu masu. Využívají se nejen u nás, ale i v zahraniční kuchyni, kde se často dusí s kořením a zeleninou. Sezónnost nehraje zásadní roli – kachní srdíčka lze sehnat celoročně, a proto je tento recept ideální kdykoliv. S kombinací čerstvých bylinek, jako je tymián, petržel nebo majoránka, získají srdíčka nezaměnitelnou chuť.
Recept na šťavnatá kachní srdíčka s bylinkami

Ingredience (4 porce):
- 500 g kachních srdíček
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje nebo sádla
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- hrst nasekané petrželky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 200 ml vývaru nebo vody
Postup:
Kachní srdíčka očistěte a podélně rozkrojte, aby se lépe propekla. Na pánvi rozpalte olej nebo sádlo a orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte. Vložte kachní srdíčka, osolte, opepřete a nechte zatáhnout. Poté přidejte majoránku a tymián, podlijte vývarem a duste pod pokličkou asi 25 minut, dokud nejsou srdíčka měkká a šťavnatá. Na závěr vmíchejte nasekanou petrželku.
Tipy na vylepšení receptu
Pokrm můžete podávat s čerstvým chlebem, bramborovou kaší nebo rýží. Pokud chcete výraznější chuť, přidejte do omáčky trochu červeného vína. Srdíčka lze také připravit v pomalém hrnci, kde se díky delšímu času přípravy ještě více zjemní. Zbylý pokrm můžete skladovat v chladu až dva dny a snadno ohřát.
Zdroj: AkcniCeny.cz