Připravte si zástěry, budeme vařit rychle a jednoduše, protože nám budou stačit pouhé tři ingredience. Inspirovat se můžete například na YouTube kanálu Tasty, kde najdete nespočet videoklipů a receptů, které si budete chtít vyzkoušet.
Jahodový dezert
Ingredience:
- jahody
- sušenky
- smetana ke šlehání
Postup:
Ze smetany ke šlehání si vyšlehejte hutnou šlehačku. Jahody omyjte a nakrájejte na kousky. Připravte si sušenky a mísu, do které budete jednotlivé suroviny vrstvit. Nejprve přijde na řadu šlehačka, poté sušenky, opět šlehačka, jahody, šlehačka, sušenky, šlehačka, jahody, šlehačka … až bude mísa plná. Celé dílo uzavřete vrstvou do hladka uhlazené šlehačky, kterou ozdobíte zbytkem jahod. Poté dezert vložte na tři hodiny ztuhnout do ledničky. A můžete podávat.
Párkové jednohubky
Ingredience:
- párky
- listové těsto
- sýr
Postup:
Listové těsto rozválejte na tenký plát, ze kterého vykrájíte čtverce o něco větší, než je plátek sýru. Na kraj takto připraveného těsta položte párek a zaviňte (párek bude obalen sýrem a těstem). Miniroládky nakrájejte na špalíčky, které položíte na plech s pečícím papírem. Pečte v troubě rozehřáté na 220 °C přibližně 15 minut.
Mac&Cheese
Ingredience:
- mléko
- kolínkové těstoviny
- chedar
Postup:
Na hrubším struhadle si nastrouhejte sýr chedar. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Do vroucího mléka vsypte kolínkové těstoviny a uvařte „al dente“. Nyní přisypte nastrouhaný sýr chedar a zamíchejte. Mac&Cheese nandejte do misek a můžete podávat.
BBQ kuřecí
Ingredience:
- kuřecí prsa
- BBQ omáčka
- Strouhanka
Postup:
Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na plátky. Vzniklé kousky nejprve obalte BBQ omáčkou a poté ve strouhance. Obalená prsa rozprostřete na plech pokrytý pečícím papírem a pečte v troubě rozpálené na 200 °C přibližně 15 minut. Plech vytáhněte z trouby a všechny miniřízečky z obou stran potřete BBQ omáčkou. Pečte v troubě dalších 10 minut.
(Zdroj: YouTube Tasty)