Vánoční tradice nám přikazuje mít na stole sedm druhů cukroví. Mezi nimi nesmí chybět ani oblíbené medvědí tlapky, které jsou neodmyslitelnou součástí vánočních svátků. Ověřený recept na výborně měkké pracny vám přinese radost při pečení i konzumaci.
Recept na medvědí tlapy

Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 190 g cukru moučka
- 200 g másla
- 1 ks vejce
- 90 g vlašských ořechů
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky hřebíčku
- 1/4 lžičky nového koření
- 30 g kakaa
Postup:
- Příprava Těsta (20 minut): Mouku zpracujte s cukrem, vejcem, ořechy, kořením, kakaem a tukem na hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu nebo i do druhého dne v chladu odpočinout.
- Tvarování Těsta (12 minut): Odleželé těsto natlačte po kouskách do formiček na medvědí tlapky a dejte asi na 12 minut péct do trouby vyhřáté na 170 °C.
- Dokončení a Posypání (okamžitě po upečení): Ihned po upečení opatrně vyklopte. Upečené pracny můžete ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
- Uležení Cukroví (alespoň týden): Cukroví uložte do dózy a nechte alespoň týden (ideálně však déle) odležet, pracny pak krásně změknou.
Tip pro bezstarostné pečení:
Pokud máte obavy z toho, zda se vám pracny podaří vyklepnout z formičky, na první várku vytřete formičky trochou rozpuštěného másla. Tím zajistíte, že se medvědí tlapky snadno uvolní.
Péct vánoční cukroví může být radost, nikoli starost. S tímto receptem na medvědí tlapky se nemusíte bát, že by práce šla nazmar. Ochutnejte tradici ve formě výborně měkkých pracen a nechte Vánoce vonět domovem tradičními chutěmi a vůněmi.