Zbavte se nepotřebných věcí
Většina věcí, které zaplňují vaše kuchyňské skříňky a zásuvky, není ve skutečnosti nezbytná. Vytáhněte veškerý kuchyňský inventář, a to co nepoužíváte, dejte pryč z kuchyně. Konečným cílem je funkční kuchyně a dostupné pracovní plochy, které vám umožní pohyb v kuchyni na maximum.
Správné umístění
Když jste se rozhodli, co v kuchyni potřebujete, tak už jen zbývá správně rozmístit kuchyňské náčiní. Věci, které používáte nejčastěji, umístěte do úrovně očí, zatímco pomůcky, které používáte jen občas, dejte na vyšší nebo nižší police.
Pořiďte si nástěnný panel na zavěšení kuchyňského náčiní
Na takový panel můžete pověsit hrnce, pánve a různé další kuchyňské náčiní. Místo pár dalších polic, které omezí prostor, vyzkoušejte tuto praktickou desku, která umožňuje velmi flexibilní organizaci prostoru v kuchyni. Zkrátka pověsit vše, co se dá, je to nejjednodušší způsob, jak organizovat menší prostor, a závěsné předměty se stanou ozdobou.

Umístěte malé police všude, kde můžete
Při omezeném prostoru pro práci je důležitý každý centimetr čtvereční. Nejlepší bude, když budou police dostatečně hluboké, aby se do nich vešla jedna řada lahví a sklenic.
Buďte kreativní při uspořádání kuchyně
- Umístěte háčky, na které můžete zavěsit hrnce a pánve, a uvolněte tak další místo v zásuvkách.
- Pořiďte si stojan na koření, který můžete seřadit podle abecedy, což vám umožní orientaci, prostor navíc a pořádek v kuchyni.
- Vyplatí se investovat do organizérů a vložek na příbory či talíře do zásuvek. Ve skřínkách se vám zase budou hodit různé boxy a koše.
- Na vnitřní stranu skříně umístěte korkové obklady, na které můžete připevnit své oblíbené maličkosti nebo recepty.