Ingredience
- 600g vepřových líček
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 kg brambor
- 3 středně velké šalotky
- Sůl a pepř dle chuti
- Petržel na ozdobení
Postup:
- Nejprve si připravíte marinádu. Česnek oloupete a rozmačkáte nebo ho jemně nasekáte. Smícháte ho s olivovým olejem a dobře promícháte.
- Vepřová líčka omyjete a osušíte. Pak je vložíte do marinády a dobře promícháte tak, aby se marináda dostala ke všem líčkům. Necháte je minimálně hodinu odpočinout v lednici. Pokud máte čas, nechte je marinovat přes noc.
- Mezitím si připravíte brambory a šalotku. Brambory oloupete a nakrájíte na menší kousky. Šalotku oloupete a nakrájíte na drobné kousky.
- Vepřová líčka vyndáte z marinády a osušíte je. Na pánvi rozehřejete trochu olivového oleje a opečete na něm líčka ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmete z pánve a dáte stranou.
- Na stejné pánvi smažíte brambory a šalotku dozlatova. Pokud se vám zdají suché, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Vepřová líčka přidáte k bramborům a šalotce a všechno společně podusíte asi 15 minut, dokud se maso a zelenina nezměknou. Podle chuti můžete dochutit solí a pepřem.
- Hotový pokrm můžete posypat nasekanou petrželkou a podávat.