Avokádový olej – vlastnosti:
Bohatý zdroj kyseliny olejové
Je známo, že kyselina olejová má řadu pozitivních účinků na zdraví, včetně snížení rizika některých druhů rakoviny, prevence některých autoimunitních onemocnění, rychlé regenerace buněk a hojení ran, prevence a léčby infekcí a zánětlivých procesů.
Podporuje zdraví srdce
Snižuje riziko srdečních onemocnění. Avokádový olej má vysokou koncentraci beta-sitosterolu, který reguluje hladinu cholesterolu.
Vyživuje pokožku
Vitamíny a minerály z avokádového oleje vyživují tělo vnitřně, ale i zvenčí. Extrémně hydratuje a regeneruje kožní buňky. Avokádový olej obsahuje vitamin E, draslík a lecitin.

Bohatý zdroj vitaminu E
Naše tělo vstřebává vitamin E mnohem lépe, pokud ho přijímáme potravou než jako doplněk stravy, takže do Vašeho seznamu zdravých potravin určitě zařaďte bio avokádový olej!
Zrychluje a zlepšuje trávení
Vitamíny, minerály a zdravé tuky, na které je avokádový olej bohatý, podporují efektivnější trávení. Ačkoli tento léčivý olej nevyřeší problém s trávením přes noc, rychle se budete cítit energičtější.
Pomáhá při hubnutí
Vysoká koncentrace kyseliny olejové v avokádovém oleji může pomoci při hubnutí, zejména v kombinaci se zdravou stravou a pravidelným cvičením.
Vyživuje vlasy
Živiny z avokádového oleje, které podporují zdraví pokožky, mají pozitivní vliv i na vlasy. Naneste avokádový olej na vlasy a vmasírujte do pokožky hlavy. Nechte působit alespoň 1 hodinu nebo přes noc, poté si vlasy umyjte obvyklým způsobem.
Vhodný na vaření a smažení jídla
Má jemnou chuť a vydrží vysoké teploty, takže je ideální volbou pro přípravu všech pokrmů. Avokádový olej je ideální na vaření, smažení, pečení a restování. Další výhodou avokádového oleje je to, že má neutrální chuť. Zkuste také avokádový olej ve spreji.
