Vaše poloha:
Víte, na co vše můžete použít avokádový olej?
Zdroj: canva.com
Víte, na co vše můžete použít avokádový olej?
Zdroj: canva.com

08.05.2021

Víte, na co vše můžete použít avokádový olej?

Avokádo je plné zdravých tuků a je jednou z nejzdravějších potravin. Je dobré pro zdraví pokožky, zlepšuje cirkulaci krve a podporuje hubnutí.

Avokádový olej – vlastnosti:

 

Bohatý zdroj kyseliny olejové

Je známo, že kyselina olejová má řadu pozitivních účinků na zdraví, včetně snížení rizika některých druhů rakoviny, prevence některých autoimunitních onemocnění, rychlé regenerace buněk a hojení ran, prevence a léčby infekcí a zánětlivých procesů.

 

Podporuje zdraví srdce

Snižuje riziko srdečních onemocnění. Avokádový olej má vysokou koncentraci beta-sitosterolu, který reguluje hladinu cholesterolu.

 

Vyživuje pokožku 

Vitamíny a minerály z avokádového oleje vyživují tělo vnitřně, ale i zvenčí.  Extrémně hydratuje a regeneruje kožní buňky. Avokádový olej obsahuje vitamin E, draslík a lecitin.

 

Zdroj: canva.com

 

Bohatý zdroj vitaminu E 

Naše tělo vstřebává vitamin E mnohem lépe, pokud ho přijímáme potravou než jako doplněk stravy, takže do Vašeho seznamu zdravých potravin určitě zařaďte bio avokádový olej!

 

Zrychluje a zlepšuje trávení

Vitamíny, minerály a zdravé tuky, na které je avokádový olej bohatý, podporují efektivnější trávení. Ačkoli tento léčivý olej nevyřeší problém s trávením přes noc, rychle se budete cítit energičtější.

 

Pomáhá při hubnutí 

Vysoká koncentrace kyseliny olejové v avokádovém oleji může pomoci při hubnutí, zejména v kombinaci se zdravou stravou a pravidelným cvičením.

 

Vyživuje vlasy

Živiny z avokádového oleje, které podporují zdraví pokožky, mají pozitivní vliv i na vlasy. Naneste avokádový olej na vlasy a vmasírujte do pokožky hlavy. Nechte působit alespoň 1 hodinu nebo přes noc, poté si vlasy umyjte obvyklým způsobem.

 

Vhodný na vaření a smažení jídla

Má jemnou chuť a vydrží vysoké teploty, takže je ideální volbou pro přípravu všech pokrmů. Avokádový olej je ideální na vaření, smažení, pečení a restování. Další výhodou avokádového oleje je to, že má neutrální chuť. Zkuste také avokádový olej ve spreji.

 

Zdroj: canva.com

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Jak se zbavit zápachu ze smaženého jídla? Tady je 5 ověřených metod

Smažená jídla patří mezi oblíbené pochoutky, ale zápach, který po jejich přípravě zůstává, už tak populární není. Mastný odér dokáže prosáknout vzduch, závěsy i čalounění a přetrvávat celé hodiny. Naštěstí existuje několik ověřených metod, jak se tohoto nepříjemného zápachu zbavit a osvěžit váš domov. Přinášíme vám pět efektivních způsobů, které fungují.

Jak poznat prošlý olej? Klíčové znaky a varovné příznaky

Olej je nezbytnou součástí kuchyně, která se používá jak při smažení, tak při pečení či dochucování salátů. Jako každý potravinářský výrobek, i olej má svou omezenou trvanlivost a jeho použití po uplynutí této doby může mít negativní dopady na zdraví. V tomto článku se podíváme na to, jak poznat prošlý olej, jaké jsou klíčové znaky a varovné příznaky, které vám napoví, že je čas olej vyměnit.

Jak zvýšit příjem vlákniny ve vaší stravě?

Vláknina hraje klíčovou roli ve zdravé stravě a dobrém fungování našeho těla. Přestože může být v naší každodenní stravě opomíjena, její příjem lze snadno zvýšit s několika jednoduchými kroky.

Užijte si svěžest libečku: Vyzkoušejte libečkový olej a okořeňte své pokrmy

Libečkový olej je skvělý doplněk do vaší kuchyně, který okoření vaše pokrmy a dodá jim jedinečnou chuťovou dimenzi. Užijte si svěžest libečku a objevte nové možnosti při přípravě jídel.

Zdravé nebo nebezpečné? Konzumujete rostlinné oleje každý den?

Olej je důležitou součástí pro přípravu jídel, ale nabízí se otázka, jestli jeho každodenní používání prospívá zdraví. Každý druh oleje má své plusy a minusy a my vám řekneme, jaký to jsou.

Řepkový nebo slunečnicový olej? Jaký je lepší?

Jaký olej použít? Hlavním rozdílem mezi slunečnicovým a řepkovým olejem je v typu tuku, který obsahují. Povíme vám, jak a kdy je používat.

Olivový olej: Víte, na co vše se dá použít a jaké jsou jeho druhy?

Olivový olej je jeden z nejhodnotnějších druhů oleje vůbec. Jeho chuť i prospěšnost našemu zdraví však silně závisí na jeho kvalitě i zpracování. Přinášíme vám proto přehled, který vám pomůže vybrat ten správný druh oleje pro studenou i teplou kuchyni!

Guacamole: Nejlepší recept na mexickou klasiku, kterou si zamilujete

Guacamole je osvěžující pomazánka z avokáda, která si získala srdce gurmánů po celém světě. Naučte se, jak ji připravit tradičně i s drobnými obměnami, které zvýrazní její chuť.

Kdy vyhodit starou pánev nebo nůž? Tyto kuchyňské pomocníky je potřeba měnit častěji, než si myslíte

Vypadá vaše pánev po letech jako bojiště? A co plastová dóza s víčkem, které už nedrží? Některé kuchyňské nástroje mají překvapivě krátkou životnost. Kdy je čas je vyměnit – a jak prodloužit jejich funkčnost?

Jaterní a střevní detox: 4 druhy zeleniny, které byste měli jíst každý den

Jaterní a střevní detoxikace je klíčová pro udržení zdraví celého těla. V tomto článku vám představíme čtyři druhy zeleniny, které byste měli zařadit do svého každodenního jídelníčku, abyste podpořili očistu jater a střev. Červená řepa, růžičková kapusta, špenát a brokolice jsou nejen chutné, ale také plné živin, které vašemu tělu pomohou fungovat optimálně.

Spolupracujeme s: