Cuketové tousty
Ingredience
- 2 cukety
- 1 šalotka nebo cibule
- 2 plátky celozrnného toastu
- Olivový olej
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Pepř
- Strouhaný Eidam
Příprava
1. Troubu rozehřejte na 250 °C. Cukety omyjte a nastrouhejte. Šalotku nakrájejte na kostičky.
2. Na olivovém oleji orestujte šalotku, přidejte cuketu a nasekaný česnek. Na pánvi orestujte 5 minut a dochuťte solí a pepřem.
3. Cuketovou směs dejte na plátky toastu a každý posypte strouhaným sýrem.
4. Cuketové tousty dejte na pár minut do trouby, aby se sýr rozpustil. Hotovo!
Krevetový salát s avokádem
Ingredience
- 250 g vařených krevet
- 1 avokádo
- 1/2 ledový salát
- 1/2 červené cibule
- Limetková šťáva
- Sůl
- Pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Příprava
1. Avokádo rozkrojte napůl, vyjměte pecku a dužinu avokáda vložte do hluboké misky.
2. Přidejte nakrájené krevety, cibuli a ledový salát. Dochuťte solí, pepřem a zalijte limetkovou šťávou a olivovým olejem. Vše dobře promíchejte a můžete podávat.

Pečené krevety s brambory
Ingredience
- 4 ks brambory
- 200 g krevety tygří
- 100 g rajčata
- 50 ml zakysaná smetana
- 1 stroužek česnek
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Příprava
1. Nejdříve omyjte brambory a dejte je péct do trouby 60 minut na 200 stupňů. Rajčata nakrájejte na malé kousky. Na pánvi orestujte česnek a přidejte nakrájená rajčata a trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti.
2. Do pánve přidejte omyté krevety a zakysanou smetanu. Vše dobře promíchejte a prohřejte.
3. Upečené brambory podélně nařízněte a naplňte připravenou směsí. Tento rychlý letní oběd podávejte teplý.
Losos se zeleninou a rýží
Ingredience
- 350 g lososa
- 250 g rýže
- 1 mrkev
- 1 celer
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička medu
- 150 ml bílého vína
- Vývar
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Příprava
1. Nejprve si na olivovém oleji orestujte cibuli. Přidejte nadrobno nakrájený česnek.
2. Přidejte rýži a krátce ji opečte, poté přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Vařte asi pět minut, poté přidejte víno. Nechte odpařit alkohol. Do pánve přidejte hořčici, med a tymián. Dochuťte solí a pepřem a poté zalijte vývarem.
3. Zatímco se rýže vaří, na pánvi s trochou oleje orestujte lososa. Poté ho nakrájejte na menší kousky. Když je rýže uvařená, přidejte kousky lososa, promíchejte a vše dohromady zalijte lžící olivového oleje.
Lilková pizza
Ingredience
- 1 lilek (250-300 g)
- 3 lžíce olivového oleje
- ¼ lžičky oregana
- 10 lístků bazalky
- 30 g strouhaného parmazánu
- 50 g mozzarelly
- 3 stroužky česneku
- 400 g rajčata
- 1 lžíce soli
Příprava
1. Lilek nakrájejte na dva centimetry tlustá kolečka. Položte je na papírové utěrky, osolte je z obou stran a počkejte, až papírové utěrky absorbují přebytečnou tekutinu.
2. Rozehřejte dvě lžíce olivového oleje a orestujte nadrobno nakrájený česnek. Přidejte rajčata, a oregano. Rajčata rozdrťte vidličkou.
3. Plech vymažte máslem, nakládejte kolečka lilku a zalijte trochou olivového oleje. Pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 190 stupňů. Během této doby nadrobno nasekejte lístky bazalky a vmíchejte parmazán a mozzarellu. Vyndejte lilek z trouby, na každý kroužek dejte rajčatovou omáčku, bazalku a sýrovou směs.
4. Pečte dalších sedm minut, dokud se sýr nerozpustí.
