Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 1 paprika
- 200 g hub (např. žampionů)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky tymiánu
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
- petrželka na ozdobu
- rýže na podávání
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíte na menší kousky a osolíte je. Cibuli oloupete a nakrájíte na menší kousky. Papriku omyjete, očistíte ji a nakrájíte ji na menší kousky. Houby očistíte a nakrájíte na plátky.
- Na pánvi rozehřejete olej a máslo. Orestujete v něm kuřecí maso, dokud není zlatavé. Poté přidáte nakrájenou cibuli a papriku a mícháte, dokud cibule nezměkne. Přidáte nakrájené houby a smažíte je spolu s masem a zeleninou.
- Přidáte mletou sladkou papriku, mletý kmín, stroužky česneku a tymián. Mícháte, dokud se koření nezačne vonět.
- Přilijete smetanu ke šlehání a vaříte kuřecí stroganov, dokud se omáčka neztuhne a nezhustne. Podle chuti osolíte a opepříte.
- Zatímco se stroganoff s kuřecím masem vaří, tak uvaříte rýži podle návodu na obalu.
- Hotový kuřecí stroganov se žampióny servírujete s rýží a posypete nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!