Triky a tipy v kuchyni
.png)
Solit jídlo průběžně
Vařit jídlo bez chuti? Nezapomeňte ho správně osolit. Profesionální kuchaři tvrdí, že jídlo bude chutnat lépe, když přidáte trochu soli během celého procesu vaření, nejen jednou na začátku či konci.
Sražený krém
Pokud si přejete sražený krém ještě zachránit, vyzkoušejte tento trik do kuchyně. Sundejte hrnec z plotny a ponořte ho do studené vody, případně po odstavení hrnce z plotny přidejte do krému studenou vodu či smetanu.
Jak oddělit žloutek od bílku
Nejjednodušší způsob, jak oddělit bílky a žloutky, lze provést rukama. Poté, co si umyjete ruce a připravíte si dvě misky, rozbijte vajíčko a opatrně ho nalijte do dlaně. Mírně roztáhněte prsty a nechte bílek sklouznout do misky. Poté dejte žloutek do jiné misky.
Další způsob je velmi zábavný, a kromě mísy budete potřebovat i prázdnou plastovou láhev. Po nalití vajíčka do mísy láhev zmáčkněte, položte na žloutek a jednoduše odsajte.

Kuře do trouby svázat
Pokud křídla a stehna kuřete pevně nepřivážete, tak konečný výsledek bude daleko od dokonalosti. Kromě pěkného vzhledu existují i praktické důvody, proč kuře před pečením zavazovat. Takto těsné spojení stehen a křídel umožňuje rovnoměrné propečení a zabraňuje vysychání masa. Pokud kuře ne svážete, bude uvnitř prsou kuřete cirkulovat horký vzduch a ta část se upeče a vysuší mnohem dříve.
Aby řepa nebarvila
Červená řepa má mnoho léčivých účinků, je velmi výživná a plná vitamínů a minerálů. Při vaření řepy vyzkoušejte tento jednoduchý trik, aby řepa nebarvila. Červenou řepu oloupejte až po uvaření. Slupka lze jednoduše odstranit i prsty.
Jak na křehkou zvěřinu
Zvěřina obsahuje málo tuku. Aby se maso nevysušilo, musíte ho špikovat tukem. Nakrájenou slaninu na nudličky dejte na chvíli do mrazáku, poté ji budete moci lépe dostat do masa.
Jak na křehký hovězí steak
Steak vyndejte z lednice 2 hodiny před pečením, aby měl pokojovou teplotu a navrch trochu osolte. Rozehřejte máslo na mírném ohni a přidejte dříve nakrájený česnek. Poté vložte steak do pánve tak, aby se opékal z každé strany 40 sekund a otáčejte vařečkou. Steak na pánvi netlačte, nechte ho jen osmahnout. Mezitím vložte do trouby tepelně odolnou mísu na pečení a rozehřejte ji na 160 stupňů. Osmažený steak vložte do zapékací mísy a opékejte 6 minut v závislosti na tloušťce masa.
