Vaše poloha:
Zdokonalte své jídlo s okurkovou omáčkou: Recept na dokonalou okurkovou omáčku
(Foto: canva.com)
Zdokonalte své jídlo s okurkovou omáčkou: Recept na dokonalou okurkovou omáčku
(Foto: canva.com)

03.05.2023

Zdokonalte své jídlo s okurkovou omáčkou: Recept na dokonalou okurkovou omáčku

Hledáte způsob, jak přidat novou chuť do vašeho oblíbeného jídla? Okurková omáčka je tím pravým nápadem, který vás určitě zaujme. Okurka je základem této omáčky, která má svůj původ v tradiční Znojemské kuchyni. Recept na okurkovou omáčku je snadný a rychlý. 

 

Ingredience:

 

 

Postup:

 

  1. Rozehřejte si pánev na středním ohni a přidejte do ní máslo. Počkejte, až se máslo rozpustí.
  2. Přidejte hladkou mouku a míchejte do doby, než bude směs hladká. Vařte směs po dobu jedné minuty, aby se z ní stala světle hnědá směs.
  3. Postupně přidejte vývar, stále míchejte a nechte směs vařit do doby, než začne houstnout. Pokud chcete hustou omáčku, přidejte méně vývaru, pokud chcete řidší omáčku, přidejte více vývaru.
  4. Přidejte nasekané kyselé okurky a nechte omáčku vařit na nízkém ohni po dobu 5 minut.
  5. Přidejte smetanu a promíchejte, dokud se omáčka dobře nespojí.
  6. Dochutťe solí a pepřem podle chuti.
  7. Hotovou omáčku podávejte ihned k různým druhům masa nebo zeleniny.

 

Tato omáčka má bohatou chuť a je skvělou doplňkem k různým druhům masa, jako je kuře, vepřové nebo hovězí. Kyselé okurky dodávají omáčce svěží chuť a smetana ji zjemňuje.

 

Mohlo by Vás zajímat

Tahini salát: Recept s citronem a česnekem, který ladí s rybou i steakem

Hledáte zdravý salát bez oleje, který se hodí ke grilované rybě i šťavnatému steaku? Tahini salát je krémový, svěží a hotový za 15 minut. Zkuste blízkovýchodní klasiku, která vás překvapí svou jednoduchostí i chutí.

Koprová omáčka jako od babičky: Recept, který zvládne každý

Koprová omáčka, nebo jak ji láskyplně říkáme koprovka, je jedním z tradičních pokrmů české kuchyně, který nám často připomíná dětství a kuchařské umění našich babiček. Její jedinečná chuť, a vůně kopru nás vždy přenese zpět do dob, kdy jsme si pochutnávali na tomto lahodném jídle u rodinného stolu. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho každý, kdo má chuť se pustit do přípravy této české klasiky.

Recept na koprovou omáčku, kterou zvládne i úplný začátečník

Koprová omáčka je česká klasika, kterou buď milujete, nebo nenávidíte. S tímto jednoduchým receptem ji ale zvládne opravdu každý – bez nutnosti masa, složitých surovin nebo kulinářských dovedností. Výsledkem je jemná, voňavá a krémová omáčka s vejcem, která chutná jako od babičky.

Recept na buřtguláš s jarní zeleninou

Buřtguláš, někdy též nazývaný jako buřtový guláš, je klasické české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Ale co když bychom řekli, že můžeme tento tradiční pokrm ještě vylepšit? Představujeme vám moderní verzi buřtguláše, která se vyznačuje bohatou chutí uzené papriky a špetkou koriandru, díky které získává jídlo nový rozměr.

Rebarbora recepty, které musíte zkusit: Tohle chutná i těm, co ji jinak nemusí

Rebarbora je jarní poklad, který v kuchyni dokáže doslova kouzlit. Ať už hledáte sladký moučník nebo nečekanou slanou kombinaci, tyto rebarbora recepty vás překvapí chutí i jednoduchostí. Přesvědčí i ty, kteří jinak rebarboře příliš nefandí.

Tento recept na pepřovou omáčku vytvoří z vašeho steaku mistrovské dílo

Chcete pozvednout svůj steak na gurmánský zážitek? Tajemství tkví v perfektní pepřové omáčce. Tato krémová, aromatická omáčka s pikantním nádechem pepře se skvěle hodí nejen ke steaku, ale i k dalším druhům masa. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu a užijte si luxusní chuťový zážitek.

Recept na nejlepší vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.

Tajemství dokonalého segedínu: Kdy přidat zelí a jaké ingredience nesmí chybět?

Segedínský guláš je oblíbeným českým pokrmem, který vyniká svou jedinečnou chutí kombinující kysané zelí, smetanu a jemně kořeněné maso. Pokud chcete připravit segedín, na který budou všichni vzpomínat, musíte znát správné načasování a klíčové ingredience.

Jak na hovězí Stroganov? Tento recept zaručí chuť, která vás dostane

Hovězí Stroganov je ikonické jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů po celém světě. Jeho kombinace jemných hovězích nudliček a krémové omáčky s houbami je zárukou úspěchu u každého stolu. Vyzkoušejte náš jednoduchý a osvědčený recept!

Jak připravit thajskou chilli omáčku s raw medem: Dokonalé spojení sladkého medu a pálivého chilli

Thajská sweet chilli omáčka patří mezi nejoblíbenější dipy na světě. Připravte si ji doma s raw medem a vychutnejte si dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a pálivostí. Jednoduchý recept, který povýší každé jídlo.

Spolupracujeme s: