Vaše poloha:
Zkuste tuňáka jinak: recept na marinovaný steak na víně s polentou
(Foto: canva.com)
Zkuste tuňáka jinak: recept na marinovaný steak na víně s polentou
(Foto: canva.com)

11.12.2023

Zkuste tuňáka jinak: recept na marinovaný steak na víně s polentou

Říkáte si, že tuňák už nemá pro vás žádná tajemství? Přemýšlíte, jak mu dodat nový rozměr? Přicházíme s neodolatelným receptem na tuňáka, který vás překvapí nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Připravte se na tuňáka jinak – marinovaný steak na víně s hladkou polentou. Otevřete si dveře do světa lahodné gastronomie a dejte se do práce s námi.

 

Ingredience na marinádu:

 

  • 4 filety čerstvého tuňáka (zeleně označený pro udržitelný lov)
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Hrst nasekané čerstvé petržele
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

 

Ingredience na omáčku:

 

  • 2 šálky červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

 

Ingredience na tuňáka:

 

  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

 

Ingredience na polentu:

 

  • 1 šálek polenty
  • 4 šálky vody
  • Sůl podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu

 

Postup:

 

Příprava tuňáka:

  • Smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, citronovou šťávu a nasekanou petržel ve vhodné nádobě.
  • Vložte tuňáka do marinády, zakryjte a nechte odpočívat v chladničce minimálně hodinu.
  • Pánev rozpalte s olivovým olejem.
  • Tuňáka vyndejte z marinády, nechte přebytečnou tekutinu odkapat.
  •  Tuňáka dělejte několik minut na každé straně dle požadovaného stupně propečení.

 

Příprava omáčky na víně:

  • V hrnci smíchejte červené víno s bobkovými listy, solí a pepřem.
  • Vařte do úbytku objemu o polovinu, dokud nezískáte bohatou omáčku.

 

Příprava Polenty:

  • V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu.
  • Postupně zaštipujte polentu do vroucí vody a neustále míchejte, aby nedošlo k tvorbě hrudek.
  • Vařte podle návodu na obalu a přidejte máslo a parmazán.

 

Podávání:

  • Na talíři položte porci hladké polenty, na ni umístěte plátek tuňáka.
  • Zalijte tuňáka štědrým dávkováním omáčky na víně.
  • Ozdobte nasekanou petrželí a podávejte ihned.
  • Pro extra lahodný zážitek můžete pokrm zakončit kapkou kvalitního olivového oleje před podáváním.

 

Nyní máte v rukou recept, který zaručuje skvostný tuňákový steak na víně s hladkou polentou. Přejeme vám skvostné chutě a příjemnou přípravu.

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Těstovinový salát s tuňákem: Tento recept vás zachrání, když nemáte čas vařit

Hledáte rychlý a chutný oběd nebo večeři bez zbytečného vaření? Těstovinový salát s tuňákem je ideální volbou, když nemáte čas stát dlouhé hodiny u sporáku. Tento recept je snadný, levný a plný chutí, které vás mile překvapí. Hodí se nejen na doma, ale i do krabičky na cesty nebo do práce.

Tento recept na pepřovou omáčku vytvoří z vašeho steaku mistrovské dílo

Chcete pozvednout svůj steak na gurmánský zážitek? Tajemství tkví v perfektní pepřové omáčce. Tato krémová, aromatická omáčka s pikantním nádechem pepře se skvěle hodí nejen ke steaku, ale i k dalším druhům masa. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu a užijte si luxusní chuťový zážitek.

Recept na nejlepší trhané hovězí? Víno, bylinky a pomalé pečení dělají zázraky

Trhané hovězí maso patří mezi nejoblíbenější pomalu pečené pokrmy, které se doslova rozplývají na jazyku. Tajemství dokonalé chuti spočívá v dlouhé přípravě, kvalitním mase, aromatických bylinkách a kapce červeného vína. Vyzkoušejte tento recept na trhané maso, které se hodí do burgerů, tortill, nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Jak připravit perfektní těstovinový salát s tuňákem? Zkuste tento delikatesní recept a budete příjemně překvapeni

Hledáte inspiraci na chutnou večeři, kterou připravíte do 30 minut? Pak vyzkoušejte tento dokonalý recept na těstovinový salát s tuňákem a zeleninou. Zaručeně si ho oblíbí celá rodina.

Recept na mistrovský hovězí steak na víně

Hledáte tip na dokonalou zimní večeři? Připravte si hovězí steak na víně jako z pětihvězdičkové restaurace. Nezabere vám to více než 30 minu.

Recept na dokonalé hovězí na víně

Hovězí na víně patří k těm receptům, které vám rozhodně neuniknou na žádné rodinné oslavě nebo výjimečné příležitosti. Tento pokrm se však nemusí omezovat pouze na tyto výjimečné okamžiky. Pokud máte chuť na něco výraznějšího a plnějšího, tento recept na hovězí na víně je tím pravým. Jsme si jistí, že vás jeho chuťová symfonie zcela uchvátí.

Recepty na rychlou večeři do deseti minut!

Už vám dochází nápady, co uvařit k večeří? Máme pro vás pár receptů na rychlou večeři do 10 minut!

Dochází vám nápady na otázku: "Co bude k večeři?" Máme odpověď!

Vymýšlet den co den chutné a neokoukané recepty bývá mnohdy oříškem. Navíc v létě, kdy se nám u sporáku nechce trávit ani nezbytná minuta navíc. Abyste mohli váš volný čas využít na odpočinek nebo ho trávit s přáteli, přinášíme vám několik tipů na rychlé a chutné pokrmy.

Jak si vyrobit domácí tuňákovou pomazánku

Pomazánky jsou velmi oblíbené nejen u strávníků, ale i u těch, kdo je připravují. Pomazánky jsou totiž rychlé, chutné a existují v mnoha variantách. Navíc, pokud sáhnete po ingredienci jako je tuňák, získáte nejen vynikající rychlou svačinku či večeři, ale svému tělu dodáte i mnoho prospěšných látek.

Šťavnaté karbanátky jako z restaurace? Stačí přidat jednu věc z lednice!

Trápí vás, že jsou vaše karbanátky nebo burgery tvrdé, suché a bez chuti? Profesionální kuchaři mají jednoduché, ale geniální řešení. Přidejte do mletého masa jednu běžnou surovinu z lednice a výsledek vás překvapí!

Spolupracujeme s: