Historie HERA značky začíná již v roce 1928 a dodnes je věrným pomocníkem v kuchyni každého, kdo miluje pečení. Jedná se o kvalitní rostlinný tuk s tradicí. Existují dvě varianty HERA rostlinného tuku, a to HERA klasická a HERA máslová.
HERA klasická | HERA máslová |
![]() |
![]() |
HERA klasická je rostlinný tuk ideální na jakékoliv pečení. Lze ji snadno našlehat, použít jak na pečení, tak i do krémů. Nesráží se a má hladkou texturu. Ihned po vytažení z lednice se dá s ní jednoduše pracovat. Obsahuje 72% tuku.
HERA složení: rostlinné oleje a tuky (palmový, řepkový, slunečnicový, v různém poměru), voda, emulgátor, jedlá sůl (0,2%), sušená syrovátka, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), aroma, vitamín A, vitamin D3, vitamin E, barvivo (karoteny).
HERA máslová je mladší variantou klasického rostlinného tuku HERA. Kromě klasického pečení je ideální i do krémů, krémových dezertů a dortů. Lze ji snadno našlehat, má příjemnou máslovou příchuť a nesráží se. Obsahuje 78% tuku.
HERA máslová složení: rostlinné oleje a tuky (palmový, řepkový, slunečnicový, v různém poměru), voda, sušená syrovátka, jedlá sůl (0,4 %), emulgátor, aromata másla (obsahují mléko), regulátor kyselosti (kyselina citrónová), barvivo (karoteny), vitamín A, vitamin D.
Pečení s HEROU – recepty
Linecké cukroví
Ingredience
- 300 g hladká mouka
- 160 g HERA
- 100 g moučkový cukr
- 4 žloutky
- 4 lžičky vanilkový cukr
- 2 lžičky citronová šťáva
- Zavařenina
Příprava
Nejdříve prosejeme na válu mouku, máslo nastrouháme, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu. Všechny suroviny smícháme v míse a pořádně vypracujeme v hladké těsto. Hotové těsto necháme v chladu odpočinout zhruba 2 hodiny.
Na pomoučeném vále vyválíme plát silný 3 mm. Pokud se těsto lepí, podsypáváme moukou. Připravíme si formičky a vykrájíme libovolné tvary, které skládáme na plech s pečícím papírem. Z poloviny tvarů vypíchneme kovovou trubičkou střed. Linecké cukroví pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 7 minut.
Když je cukroví upečené, vyndáme jej z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí slepujeme marmeládou.
Šlehačkové cukroví
Ingredience
- 300 g hladká mouka
- 200 g HERA
- 200 ml šlehačka
- Cukr moučka
- Vanilkový cukr
- Skořice
Příprava
Nejdříve prosejeme na válu mouku, máslo nastrouháme a přidáme šlehačku. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Připravené těsto by se nemělo lepit. Těsto necháme chvíli v chladu odpočinout.
Na pomoučeném vále vyválíme plát silný 4-5 mm. Pokud se těsto lepí, podsypáváme moukou. Z těsta vykrájíme libovolné tvary a skládáme je na plech s pečícím papírem. Šlehačkové cukroví pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut na 170 stupňů.
V míse smícháme moučkový cukr, vanilkový cukr a skořici. Upečené těsto obalujeme v této směsi.
Kokosové cukroví
Ingredience
- 250 g hladká mouka
- 100 g HERA
- 120 g strouhaný kokos
- 100 g moučkový cukr
- 2 ks vejce
- Prášek do pečiva
Příprava
Nejdříve prosejeme na válu mouku a přidáme půlku balení prášku do pečiva. Máslo nastrouháme a přidáme k mouce spolu s moučkovým cukrem, nastrouhaným kokosem a vejce. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které by se nemělo lepit.
Na pomoučeném vále vyválíme plát silný 4 mm a vykrájíme libovolné tvary, které poté skládáme na plech s pečícím papírem. Kokosové cukroví pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zdobíme podle chuti, lze jej ozdobit čokoládou nebo jinou polevou.
Dobrou chuť!
Hera v akci