Reklama Reklama
Vaše poloha:
Voda s citronem: mýty vs fakta
Zdroj: canva.com
Voda s citronem: mýty vs fakta
Zdroj: canva.com

03.05.2021

Voda s citronem: mýty vs fakta

Určitě jste už slyšeli, že citron je pro naše zdraví velice prospěšný. Víte, proč tomu tak je? A proč byste měli vodu s citrónem pít každodenně? Většina lidi pije vodu s citronem na lačno každé ráno půl hodiny před snídaní. Odborníci tvrdí, že tento nápoj může pomoci stimulovat trávení a uvolňovat toxiny z těla. Pojďme se podívat, co je na tom pravdy. Je voda s citrónem opravdu zázračná pro naše tělo?

 

Citron jako lék proti nemocem

Citron, stejně jako i ostatní ovoce, je určitě pro naše tělo prospěšný. 

Pozitivní účinky konzumace citronu:

  • Posílení imunity
  • Dává pocit sytosti
  • Pomáhá na akné
  • Pomáhá při menstruačních křečích
  • Zvyšuje hladinu energie
  • Odstraňuje hleny v krku
  • Přispívá ke zdravé hladině cholesterolu v těle
  • Působí na kožní buňky

Voda s citronem nám ale nepostačí k vyléčení všech nemocí, jelikož neobsahuje velké množství fytochemikálií. Museli bychom konzumovat spousty citrónové vody, aby působila jako naprosto účinný lék proti nemocem. 

 

Zlepšuje citronová voda trávení?

Flavonoidy z citrusových plodů mají příznivý účinek na trávení. Citronová voda může působit pozitivně na játra v procesu vylučování žluči, což je nezbytné pro trávení tuku.

 

 

Pomáhá citronová voda zhubnout?

Citronová šťáva obsahuje pektiny, což jsou lineární polysacharidy, obsažené v ovoci. Pektin může snížit chuť k jídlu a poskytnout pocit sytosti. Ale pokud chcete hubnout, bude potřeba snížit příjem kalorií. Nepomůže Vám pouze pít "zázračnou" vodu s citronem.

 

Citrónová voda k omlazení pokožky?

Větší množství vitaminu C z citronu pomáhá produkci kolagenu v pokožce, který je zodpovědný za pevnost a mladistvý vzhled pokožky. Citronová voda pomáhá v procesu hojení ran a snižuje viditelnost jizev.

 

Citronová voda určitě má pozitivní účinky na Vaše tělo a obsahuje málo kalorií, ale neměli byste očekávat zázraky. Kyselina citronová může navíc zničit zubní sklovinu, která chrání zuby před kazem a přecitlivělostí. Odborníci proto doporučují pít citronovou vodu ze slámky.

 

Citron v akci

Pomeranče 1kg

24,90 - 32,90

8 prodejců

  • +4
Více informací

Kaufland

24,90 Kč -50%

Zbývá 1 den

Platí do: 14.10.2025

Prodejny Kaufland

Penny Market

24,90 Kč -50%

Zbývá 2 dny

Platí do: 15.10.2025

Prodejny Penny Market

Tesco

24,90 Kč -50%

Zbývá 8 dní

Platí do: 21.10.2025

Platí v prodejnách

Platí od: Středa 15.10.2025

Terno

27,90 Kč

Zbývá 1 den

Platí do: 14.10.2025

Platí v prodejnách

Albert

29,90 Kč -40%

Zbývá 8 dní

Platí do: 21.10.2025

Platí v prodejnách

Platí od: Středa 15.10.2025

FLOP TOP

29,90 Kč

Zbývá 8 dní

Platí do: 21.10.2025

Platí v prodejnách

* s klubem

Platí od: Středa 15.10.2025

Globus

29,90 Kč -40%

Zbývá 8 dní

Platí do: 21.10.2025

Prodejny Globus

Platí od: Středa 15.10.2025

Billa

32,90 Kč -34%

Zbývá 1 den

Platí do: 14.10.2025

Prodejny Billa

Zobrazit více

Mohlo by Vás zajímat

Revoluční trik: Jak vymačkat citron bez nože a odšťavňovače pomocí párátka

Zapomeňte na nůž a odšťavňovač – k vymačkání citronu vám postačí obyčejné párátko. Tento virální trik si získává oblibu po celém světě díky své jednoduchosti a praktičnosti. Pokud chcete z citronu dostat šťávu bez zbytečného nepořádku nebo nádobí navíc, tenhle návod vás nadchne.

Citróny vs. limetky: Které jsou lepší a jaký je mezi nimi rozdíl?

Máte raději citrony, nebo limetky? Ačkoli jsou tyto dva druhy ovoce v mnohém podobné, existují mezi nimi i překvapivé rozdíly.

Potravina měsíce Leden: Citron

Citrony se staly natolik běžnou součástí naší stravy, že si často ani neuvědomujeme jejich prospěšnost a přínos našemu zdraví. Nechte se tedy inspirovat a připravte si domácí citronádu nebo tradiční citronový koláč.

Patří citron do lednice? Správná odpověď je NE. Ukažme si, jak správně skladovat potraviny

Máte rádi zásobenou ledničku, mrazák i špajz? Pokud ano, určitě řešíte otázku: „Kam všechno to jídlo uložit, aby se co nejméně kazilo?“ Nikdo z nás nechce zbytečně vyhazovat potraviny a peníze za ně. Stačí, když budeme dodržovat několik jednoduchých pravidel, jak správně skladovat potraviny.

Vylepšete svou polévku: 7 superpotravin, které dodají vaší polévce potřebné živiny

Polévky jsou oblíbeným pokrmem, zejména v chladných měsících. Ať už je to hustý chilli, nebo krémová rajčatová, polévky mohou být skvělým způsobem, jak do svého jídelníčku přidat lokální suroviny. Pokud však hledáte způsoby, jak do svého oblíbeného pokrmu přidat ještě více živin, máme pro vás několik skvělých tipů na ingredience, které vaši polévku povznesou na novou úroveň.

Jak uchovávat vlašské ořechy, aby neztratily chuť a vydržely co nejdéle?

Správné skladování vlašských ořechů je klíčové pro zachování jejich chuti a čerstvosti. Pokud chcete, aby vám ořechy vydržely co nejdéle a byly chutné, je potřeba dodržet několik zásad. Jaké podmínky jsou pro vlašské ořechy nejlepší a jak je můžete uchovávat delší dobu? Přečtěte si naše tipy.

Holandský řízek se vám nedaří? Zjistěte, jaké přešlapy stojí za suchým a tvrdým masem

Holandský řízek patří mezi české klasiky, které vypadají jednoduše – dokud se do nich nepustíte. Suchý, tvrdý nebo rozpadlý řízek dokáže pokazit i slavnostní oběd. Přečtěte si, jakým chybám se při jeho přípravě vyhnout, aby zůstal šťavnatý, měkký a plný chuti.

Jedovaté těstoviny? Nevinné jídlo může způsobit otravu stejně jako rýže

I obyčejné těstoviny nebo rýže mohou být nebezpečné, pokud se s nimi zachází špatně. Bakterie Bacillus cereus dokáže proměnit běžný oběd ve zdroj vážné otravy. Mnoho lidí netuší, že i pár hodin mimo lednici může rozhodnout o tom, zda bude jídlo bezpečné, nebo život ohrožující.

Nakládané houby bez chyb: Tento poměr octa vám zaručí dokonalý výsledek

Nakládané houby patří k tradičním pokladům české kuchyně. Aby byly chutné, voňavé a vydržely celou zimu, je nutné zvolit správný poměr octa, vody, soli a cukru. Poradíme vám, jak připravit ideální nálev, který zvýrazní chuť hub a zároveň zajistí jejich trvanlivost.

Nejzdravější potraviny na světě: Proč se do něj dostalo i sádlo?

Když vědci sestavili žebříček nejzdravějších potravin světa, málokdo čekal, že mezi nimi skončí i sádlo. Přesto se tradiční surovina české kuchyně dostala mezi výživové hvězdy – a to díky svému složení, které může tělu v přiměřeném množství prospět.

Spolupracujeme s: