Reklama Reklama
Vaše poloha:
Grilovačka: Vepřová žebírka naložena v medové marinádě
(Foto: canva.com)
Grilovačka: Vepřová žebírka naložena v medové marinádě
(Foto: canva.com)

27.06.2022

Grilovačka: Vepřová žebírka naložena v medové marinádě

Dochází vám nápady, co si udělat na grilu? My pro vás máme skvělý recept na vepřová žebra s medovou marinádou. Určitě budete spokojeni a takovou pochoutku si budete dělat častěji.

 

Ingredience

 

 

vepřová žebírka
(Foto: canva.com)

 

Postup

 

1. Nejdříve si žebírka naporcujte na menší porce. Pokud nemáte odstraněnou tenkou blánu, tak je potřeba ji odstranit (vnitřní strana).

2. Marinádu si připravíte smícháním surovin. Do větší misky nalijte pivo, přidejte citronovou šťávu, med, hořčici a zamíchejte. Poté nasypejte sladkou papriku, chilli, šalvěj, skořici a špetku soli. Promíchejte marinádu.

3. Do připravené marinády naložte žebírka a nechte uležet (nejlépe přes noc). Pokud nemáte čas, tak postačí 2-3 hodiny a dejte do lednice.

4. Na rozpáleném grilu potírejte zbylou marinádou.

 

TIP: Žebírka můžete i vyudit. Nejdříve se žebra grilují 30 minut nepřímo (plamen je okolo masa) a poté potřete marinádou a zavřete gril poklopem a nechce vyudit.

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Grilovačka: Lilek ve svěží marinádě

Pokud si chystáte ugrilovat nějaké maso, tak určitě si nezapomeňte k němu přidělat grilovanou zeleninu. Je to skvělá příloha nebo lehčí varianta pokrmu ke grilování. My jsme pro vás připravili recept na naložený lilek v marinádě, který splní vaše očekávání.

Přinášíme vám 8 nejlepších domácích marinád na grilování

Grilovací sezóna je v plném proudu. Chystáte se připravit maso na grilu? Vyzkoušejte těchto 8 domácích marinád, díky kterým bude maso chutnat ještě lépe.

Pečené švestky: Sladký recept s medem a skořicí, který zvládnete za pár minut

Pečené švestky s medem a skořicí jsou jednoduchý a voňavý dezert, který využívá podzimní úrodu. Sladké ovoce doplněné medem a kořeněnou skořicí vytvoří jemně karamelizovanou pochoutku, kterou lze podávat samotnou i s jogurtem či zmrzlinou. Recept je rychlý, nenáročný a dokonale propojuje tradiční chutě.

Caprese špízy: Rychlé občerstvení na párty, piknik i letní grilování

Chcete na stůl postavit něco svěžího, jednoduchého a přitom efektního? Caprese špízy jsou skvělou volbou. Bez vaření, během pár minut a se zaručeným úspěchem – ideální předkrm na párty, rychlé občerstvení na piknik nebo jako lehké sousto ke grilu.

Tahini salát: Recept s citronem a česnekem, který ladí s rybou i steakem

Hledáte zdravý salát bez oleje, který se hodí ke grilované rybě i šťavnatému steaku? Tahini salát je krémový, svěží a hotový za 15 minut. Zkuste blízkovýchodní klasiku, která vás překvapí svou jednoduchostí i chutí.

Recept na kuře Harissa s medem: Sladké, pikantní a dokonale šťavnatý oběd

Pokud hledáte originální způsob, jak připravit celé kuře, sáhněte po kombinaci harissy a medu. Tato pikantně-sladká úprava dodá masu neodolatelnou chuť a vůni. S tímto receptem zazáříte u všední večeře i na víkendové hostině.

Grilovaný hermelín s brusinkami? Luxusní chuťovka, která vám z grilu zmizí dřív, než ji otočíte

Grilovaný hermelín s brusinkami je letní stálice, kterou si zamilují i ti, co jinak sýru moc nedají. Spojení krémového sýra, sladkokyselých brusinek a křupavé kůrky je zkrátka neodolatelné – ideální jako rychlá chuťovka nebo večeře s letním salátem.

Grilovací recepty, které bourají internet: Tohle musíte zkusit ještě dnes

Grilování je v České republice oblíbenou tradicí, která spojuje rodiny a přátele při přípravě chutných pokrmů na čerstvém vzduchu. Ať už jste zkušený grilovací mistr nebo začátečník, následující recepty a tipy vám pomohou vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek.​

Jarní poklady z pampelišek: Vyrobte si sirup, salát i falešný med

Pampelišky nejsou jen plevel – jsou to cenné bylinky s řadou využití v kuchyni i domácí lékárně. Připravte si chutné a zdravé recepty, které potěší celou rodinu.

Neodolatelná krkovice s medem a hořčicí: Rychlá a snadná pochoutka pro každého

Šťavnatá vepřová krkovice na medu a hořčici je ideální volbou pro každého, kdo miluje výrazné chutě a jednoduchou přípravu. Tento recept vám ukáže, jak z běžné suroviny vytvořit dokonalou pochoutku, která se rozplývá na jazyku. Připravte si tuto lahůdku snadno a rychle v troubě.

Spolupracujeme s: