Vaše poloha:
Jarní kuřecí roláda s bylinkovou nádivkou
Zdroj: canva.com
Jarní kuřecí roláda s bylinkovou nádivkou
Zdroj: canva.com

07.05.2021

Jarní kuřecí roláda s bylinkovou nádivkou

Říkáte si: „Co budu dnes vařit k obědu?“ Každý z nás má oblíbené recepty, které se v našem jídelníčku pravidelně opakují. Proč ale nevyzkoušet něco nového. Pokud před vámi na kuchyňské lince leží kuře, máte více možností než jen z něho udělat řízky, nudličky či ho klasicky upéct v troubě. Připravte si tentokrát jarní kuřecí roládu s bylinkovou nádivkou.

Kuřecí maso

Věděli jste, že kuřecí maso patří celosvětově k nejoblíbenějším druhům masa? Kuřecí maso se dá připravovat mnoha způsoby, lze ho vařit, smažit, grilovat i péct. Podávat ho můžete teplé i studené a ocení ho i ti, kdo si hlídají váhu.

Mezi nejtradičnější pokrmy českých restaurací a domácností bezesporu patří smažený kuřecí řízek s bramborovým salátem, kuřecí vývar, kuře na paprice, pečené kuře či kuřecí rizoto. Tentokrát se ale zaměříme na pokrm, který ocení stoprocentní masožravci i milovníci lehkých jídel. Jarní kuřecí roláda s bylinkovou nádivkou perfektně zapadne do vašeho jarního menu, dodá vám energii a zaujme nejen vzhledem, ale i úžasnou bylinkovou vůní.

 

Jarní kuřecí roláda s bylinkovou nádivkou

Ingredience:

Postup:

Připravte si dvě misky, do kterých oddělíte žloutky a bílky. Nejprve si vezměte mísu se žloutky, které rozšleháte se smetanou. Rohlíky nakrájejte na kolečka a nechte je nasáknout žlutky se smetanou Mladé kopřivy 20 sekund povařte a ihned je zchlaďte ledovou vodou, aby zůstaly krásně zelené. Kopřivy, špenát, medvědí česnek a jarní cibulku nasekejte na menší kousky. Na pánvičce osmahněte na kostičky nakrájené uzené maso. Bylinky i maso vhoďte do mísy se žloutky a smetanou a důkladně promíchejte. Nyní opatrně vmíchejte ušlehaný tuhý sníh z odložených bílků a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Vykostěné kuřecí maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a rovnoměrně naklepejte paličkou na maso. Plát kuřecího masa z obou stran osolte a opepřete. Na maso opatrně rozprostřete nádivku. U okrajů nechte přibližně 1 cm širokou mezeru. Nyní roládu zarolujte a svažte provázkem.

TIP: Roládu rolujte od nohou ke krku. V každé porci tak bude prsní i stehenní maso.

Úhledně zabalenou roládu vložte do pekáčku a potřete máslem. Pokud máte bylinkové, dodáte vašemu pokrmu další vrstvu chutí a vůní. Pečte v předem rozehřáté troubě přibližně 45–60 minut.

RADA: Po upečení z rolády nezapomeňte odstranit provázek, kterým jste roládu svázali.

Podávat můžete s rýží, vařenými brambory i bramborou kaší. Ideální jsou šťouchané brambory s kouskem másla, solí a několika lístky nasekaného medvědího česneku.

TIP: Pokud se bojíte, že se vám velká roláda rozpadne nebo dostatečně nepropeče, připravte několik menších rolád.

Mohlo by Vás zajímat

Krémové, syté a neodolatelné: Recept na gnocchi se špenátem a kuřecím masem

Hledáte recept na rychlou, chutnou a krémovou večeři? Gnocchi se špenátem a kuřecím masem jsou skvělou volbou! Spojení jemných noků, šťavnatého kuřecího masa a krémové smetanové omáčky se špenátem vytvoří jídlo, kterému neodoláte.

7 neodolatelných receptů na zapečené těstoviny, které si zamilujete

Zapečené těstoviny jsou dokonalým řešením pro rychlé, chutné a vydatné jídlo. Ať už preferujete jemné smetanové varianty, nebo těstoviny s výraznou rajčatovou omáčkou, těchto sedm receptů vás zaručeně nadchne.

Recept na krémové těstoviny s kuřecím masem ve dvou variantách

Krémové těstoviny s kuřecím masem jsou oblíbeným jídlem, které se skvěle hodí na rychlou večeři i na slavnostnější příležitosti. Jejich výhodou je jednoduchá příprava a možnost obměňovat ingredience podle toho, co máte právě k dispozici nebo co máte rádi. V tomto článku vám představíme dva osvědčené recepty – jednu svěží verzi s rajčaty a špenátem a druhou variantu s houbami, která dodá pokrmu výraznější, zemitější chuť.

Zvládněte jaro s naším receptem na jarní roládu s kuřecím masem a šťavnatou zeleninou, které vám dodají energii na celý den

Jaro je období nového začátku, kdy se probouzí příroda a s ní i naše chuť na zdravé a osvěžující pokrmy. Pokud hledáte recept, který vám dodá energii na celý den, máme pro vás skvělou volbu, a to jarní roládu s kuřecím masem a šťavnatou zeleninou. Tento recept je nejen lahodný, ale také plný živin, které vám pomohou zvládnout každý den s lehkostí.

Vynikající recept na Hasselback kuře se špenátem

Máme pro vás rychlý a chutný recept na rychlý oběd nebo lehkou večeři. Vyzkoušejte lahodnou kombinaci kuřecích prsou se špenátem a sýrem ricottou. Příprava je jednoduchá a nezabere vám spoustu času.

Dochází vám nápady na otázku: "Co bude k večeři?" Máme odpověď!

Vymýšlet den co den chutné a neokoukané recepty bývá mnohdy oříškem. Navíc v létě, kdy se nám u sporáku nechce trávit ani nezbytná minuta navíc. Abyste mohli váš volný čas využít na odpočinek nebo ho trávit s přáteli, přinášíme vám několik tipů na rychlé a chutné pokrmy.

Nejlepší recepty s koriandrem: Jak zvýraznit chuť vašich pokrmů

Hledáte způsob, jak ozvláštnit své pokrmy a dodat jim svěží a aromatickou chuť? Pak je koriandr tou správnou volbou. Tato bylinka, známá také jako cilantro, je neodmyslitelnou součástí mnoha kuchyní po celém světě a dokáže proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek. V tomto článku se podíváme na nejlepší recepty s koriandrem a naučíme se, jak tuto bylinku správně používat.

Křupavá kůžička a šťavnaté maso: Kuře cacciatore, které se rozplývá na jazyku

Přemýšlíte, co dnes uvařit? Máme pro vás recept na jedinečné kuře cacciatore, které vám rozhodně udělá radost. Kombinace křupavé kůžičky a šťavnatého masa vás zaručeně ohromí. Připravte si tuto lahůdku a přenesete se do italského venkova přímo z pohodlí svého domova.

Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý

Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni? Piškotová roláda je ideální volbou, je rychlá, jednoduchá, a přesto nadýchaná a efektní. Díky základnímu receptu a univerzálnímu těstu si ji navíc můžete přizpůsobit podle své chuti. S ovocem, marmeládou nebo šlehačkou? Fantazii se meze nekladou.

Vepřová panenka se sušenými rajčaty: Roláda, která zmizí ze stolu jako první

Chcete připravit něco, co vypadá slavnostně, chutná luxusně, a přitom nezabere hodiny v kuchyni? Roláda z vepřové panenky plněná sušenými rajčaty a sýrem je trefa do černého. Hodí se na rodinný oběd i slavnostní večeři a díky jednoduché přípravě ji zvládne i kuchař-začátečník.

Spolupracujeme s: