Ingredience
- 1 lilek
- 3 lžíce olivového oleje
- Půlka citronu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžíce balsamica
- 1 lžička medu
- Špetka soli a pepře
- 1 snítek petržele
Postup:
1. Nejdříve si připravte marinádu: do větší misky přidejte olivový olej, sójovou omáčku, balsamico, med a vymačkejte citron. Pořádně promíchejte, poté vložte najemno nakrájený česnek, sůl, pepř a natrhejte petržel.
2. Nakrájejte si lilek na plátky (1cm) a přidejte ho do marinády. Nechte naložený lilek v marinádě cca 15min.
3. Lilek grilujte z obou stran a ještě potřete zbylou marinádou.
TIP: pokud nemáte gril, tak můžete klidně lilek připravit na grilovací pánvi.