Vaše poloha:
Cukroví pečeme s PENAM moukou
(Foto: Facebook Penam)
Cukroví pečeme s PENAM moukou
(Foto: Facebook Penam)

22.12.2021

Cukroví pečeme s PENAM moukou

Chutné a voňavé vánoční cukroví pečeme s kvalitní Penam moukou. Povíme Vám, jaké druhy mouky od Penamu můžete sehnat v ochodech a jaké je jejich použití v kuchyni.

 

Společnost Penam působí na trhu již od roku 2000. Výroba jejich produktů se rozšířila do Česka, na Slovensko a do Maďarska. Kvalita má v Penamu mimořádnou prioritu, tomu svědčí mnohá ocenění a certifikáty z několika oblastí. V širokém sortimentu výrobků najdete jak klasické pekařské výrobky, tak i prémiové řady pečiva.

Představíme Vám druhy mouky, které naleznete v sortimentu výrobků Penam.

 

Mlýnské výrobky

 

 

Prémiové mouky

 

Nová řada prémiových mouk „Z jiného těsta“, která mají svá vyladěna specifika. Tyto druhy mouk jsou určeny ke konkrétnímu typu pečení.

 

  • Žitná mouka tmavá chlebová
  • Pšeničná mouka hladká chlebová

 

 

 

Penam Kváskování – mouky na výrobu domácího kvásku

 

Penam mouky Kváskování jsou vyrobeny ze zrn prvotřídní kvality, díky čemuž je zajištěna vyšší síla mouky. Mlynáři melou tyto zrna co nejšetrněji v slovenských mlýnech. Jedná se o mouky bez jakýchkoliv přídatných látek. Každý druh Penam mouky Kváskování je určen na přípravu určitého výrobku, a z toho důvodu má každá mouka svoji specifickou výraznou barvu, označení číslem a unikátní obaly s grafickým znázorněním využití mouk.

 

Produkty

 

  • Žitná mouka celozrnná – Používá se na založení a udržení kvásku. Je základem úspěšného kváskování.
  • Žitná mouka chlebová tmavá -  Slouží na založení a udržování kvásku a pečení žitného nebo žitno-pšeničného chleba.
  • Pšeničná hladká polosvětlá mouka – Na pečení kváskového chleba, croissantů nebo focaccie.
  • Pšeničná hladká světlá mouka - Na pečení rohlíků, baget, pizzy a křehkého těsta.
   

 

 

Správný pekařský kvásek neobsahuje žádné droždí – kvasnice. Stačí smíchat stejný poměr žitné mouky a vody. Následně začne proces fermentace. Při kvašení vzniká kyselina octová a kyselina mléčná, díky čemuž má chleba své aroma. Kváskový chléb je odolnější před plísněmi, proto je trvanlivější než chléb z droždí. Kromě toho je kváskový chléb lepší pro lidský organismus kvůli své stravitelnosti.

 

Jaký je rozdíl mezi moukami a na co je nejlépe použít?

 

Mouka se mele na čtyři hrubosti a používá se nejen mouka pšeničná, ale i mouky z jiných obilovin.

  • Hladká mouka – Vhodná na recepty s kratším časem vaření a pečení, např. na: kynuté těsto (koláče, buchty), cukroví, perníčky, lívance, palačinky, piškotová těsta, chlebové těsto a k zahušťování pokrmů (jíška, bešamel).
  • Polohrubá mouka – Lze zaměnit s hladkou moukou. Vhodná na nekynutá těsta, např.: bábovky, perníky, bublaniny, piškotové moučníky a dortové korpusy.
  • Hrubá mouka – Na vařená těsta jako jsou domácí těstoviny a knedlíky.
  • Krupice – Na vaření kaší, zahušťování omáček a polévek, knedlíky, halušky a noky.

 

Které druhy mouk jsou vhodné na pečení vánočního cukroví?

 

Pšeničná mouka hladká – Má vysoký obsah lepku, což pomáhá těstu držet dobře pohromadě.

Špaldová mouka – Lze ji použít jako klasickou pšeničnou mouku včetně kynutých těst.

Žitná mouka – Má vysoký obsah vlákniny. Je vhodná na klasické pečení jako jsou např. perníčky z žitné mouky.

Ječná mouka – Obsahuje méně lepku a je vhodná na nekynuté těsto. Doporučuje se klasickou pšeničnou mouku nahradit ječnou z 20%.

Pohanková mouka – lze použít na všechno jako klasickou pšeničnou mouku, např. bezlepkové vanilkové rohlíčky.

Rýžová mouka – ideální na křehké vánoční cukroví jako je linecké.

Mandlová mouka – Nejlépe použít jen malé množství nebo více vajec. Vhodná do vanilkových rohlíčků.

 

 

Vyzkoušejte Penam vánoční cukroví!

 

Penam Vánočka 400 g Penam Čajové pečivo 220 g
zobrazit zobrazit

 

Mohlo by Vás zajímat

Pečeme vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky

Na svátečním stole určitě nesmí chybět křehké pařížské rohlíčky, které patří mezi jednu z nejoblíbenějších vánočních dobrot. Máme pro Vás par tipů, jak připravit ty nejlahodnější pařížské rohlíčky.

Pečeme vánoční cukroví: Išelské cukroví

Išelské cukroví zmizí ze stolu vždy jako první! Připravili jsme pro Vás skvělý recept na toto oblíbené vánoční cukroví.

Pečeme vánoční cukroví: Vanilkové rohlíčky

Vánoce si rozhodně nemůžeme představit bez křehkých vanilkových rohlíčků. Proto jsme pro Vás připravili nejen recept na tradiční vanilkové rohlíčky s citronovou kůrou, ale i recept na bezlepkové rohlíčky!

Pečeme vánoční cukroví: Linecké cukroví

Advent už je tady! Spolu s ním i čas na pečení vánočního cukroví. Dnes jsme pro Vás připravili recept na oblíbené linecké cukroví!

Kde koupit ta nejlepší vánoční vykrajovátka? Vyzkoušejte razítka na cukroví!

Přichází Vánoce a s nimi i čas pečení cukroví. Připravte se na ně s originálními vykrajovátky, díky kterým bude vaše cukroví blíže k vánočním svátkům!

Cukroví pečeme jedině s HEROU

Vánoce jsou každý den blíž a blíž! Hledáte recepty na vánoční cukroví? Připravili jsme pro Vás několik receptů na vánoční cukroví s HEROU. Naše pečení s HEROU si určitě zamilujete.

Nejčastější chyby při vánočním pečení cukroví a jak se jim vyhnout

Vánoční pečení cukroví je tradicí, kterou si užívá mnoho rodin. Někdy se ale stane, že výsledek není úplně podle našich představ – perníčky jsou tvrdé, linecké příliš drobivé a tvary cukroví se během pečení slévají. Přinášíme přehled nejčastějších chyb a praktické tipy, jak zajistit, aby vaše cukroví bylo letos dokonalé.

Tipy a triky pro úspěšné pečení vánočního cukroví

Čas na pečení Vánočního cukroví je v plném proudu. Ať už jste v pečení začátečník, nebo se pasujete mezi zkušené, vždy je prostor pro inovace a vylepšení. Máme pro vás 10 bodů, jak svou techniku pečení ještě dále vylepšit.

Nápady na svačiny pro děti do školy? Tyhle v koši neskončí!

Svačina pro děti slouží ve škole jako palivo, které jim poskytne energii, aby se mohly soustředit a měly dobré školní a sportovní výsledky. Rozhodně by se neměla vynechávat. Jestli bojujete s tím, že nestíháte svým ratolestem svačinu připravit, nebo že často končí v koši, zkuste svým dětem nabídnout dobroty, které zaručeně ocení.

Pečeme vánoční cukroví: nepečené cukroví aneb na poslední chvíli

Nestíháte složitější přípravu vánočního cukroví? Připravili jsme pro Vás recepty na několik druhů nepečeného vánočního cukroví. Tyto chutné sladkosti připravíte za pár minut ani nemusíte rozpalovat troubu!

Spolupracujeme s: