Vaše poloha:
Pečeme vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky
(Foto: veseleboruvky.cz)
Pečeme vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky
(Foto: veseleboruvky.cz)

16.12.2021

Pečeme vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky

Na svátečním stole určitě nesmí chybět křehké pařížské rohlíčky, které patří mezi jednu z nejoblíbenějších vánočních dobrot. Máme pro Vás par tipů, jak připravit ty nejlahodnější pařížské rohlíčky.

 

Vánoce už jsou skoro za rohem! Teď je nejvyšší čas na přípravu vánočního cukroví. Pokud ještě nemáte upečeno a hledáte recept na poslední chvíli, tak jsou pařížské rohlíčky tou správnou volbou pro Vás.  Lehoučké ořechové těsto, krém a lahodná čokoláda vytvoří příjemnou vánoční atmosféru. Jsou luxusní záležitostí a klasickou českou vánoční dobrotou. Májí mnoho podob, tvarů a je na ně spousta receptů. Lze je připravit z různých druhů ořechů, a dokonce existuje i nepečená varianta pařížských rohlíčků. Jejich příprava nemusí být vůbec složitá. Připravili jsme pro Vás pár rad a receptů na pařížské rohlíčky, s kterými jejich přípravu zvládne opravdu každý.

 

Co je potřeba si připravit před pečením pařížských rohlíčků?

 

  • Plech
  • Pečící papír
  • Formičky na rohlíčky
  • Cukrářský sáček s řezanou špičkou

 

Silikonová forma na rohlíčky Formičky Tescoma 24 ks
Mall.cz Alza
Cena: 189 Kč Cena: 129 Kč
zobrazit zobrazit

 

 

Recept na pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem a ořechovým těstem

Ingredience

Těsto:

Krém:

Příprava

1. Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme mandlovou mouku, vlašské ořechy, cukr a bílky. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které v míse zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet v ledničce. Následující den přendáme těsto do cukrářského sáčku a pomocí něj vytvoříme na plechu vyloženým pečícím papírem rohlíčky. Rohlíčky necháme na plechu zaschnout zhruba 20 minut. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejdříve 5 minut na 190 stupňů, pak teplotu zvýšíme a rohlíčky pečeme dalších 5 minut na 220 stupňů.

2. Teď připravíme čokoládový krém. 150 g smetany zahřejeme a nalijeme na čokoládu. Promícháme a přilijeme druhou polovinu studené smetany. Vše opět pořádně promícháme a zakryjeme potravinářskou folií. Krém vložíme na pár hodin do ledničky. Vychlazený krém vyšleháme, přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na upečené rohlíčky. Před máčením do polevy dáme rohlíčky pořádně vychladit do ledničky.

3. Čokoládu rozpustíme za stálého míchání. Přidáme olej a dobře promícháme. Polevu necháme vychladnout a pak v ní máčíme pařížské rohlíčky.

 

Recept n pařížské rohlíčky s karamelovým krémem

Ingredience

Těsto:

Krém

  • 1 ks karamelové Salko
  • 220 g máslo
  • Čokoládová poleva na ozdobu

1. Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme mandlovou mouku, vlašské ořechy, cukr a bílky. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které v míse zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet v ledničce. Následující den přendáme těsto do cukrářského sáčku a pomocí něj vytvoříme na plechu vyloženým pečícím papírem rohlíčky. Rohlíčky necháme na plechu zaschnout zhruba 20 minut. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejdříve 5 minut na 190 stupňů, pak teplotu zvýšíme a rohlíčky pečeme dalších 5 minut na 220 stupňů.

2. Teď připravíme karamelový krém. Salko prošleháme s máslem. Krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme rohlíčky. Necháme v ledničce vychladnout a na závěr máčíme v čokoládové polevě.

 

Recept na nugatové rohlíčky

Ingredience

Těsto:

Krém:

Příprava

1. Do mísy dáme hladkou mouku, cukr, máslo, špetku skořice a pomerančovou kůru. Zpracujeme těsto a plníme formičky rohlíčků. Pečeme na 190 stupňů do růžova.

2. Vyšleháme Nutellu s máslem a krém přendáme do cukrářského sáčku. Krémem zdobíme upečené rohlíčky. Poté dáme rohlíčky zamrazit a na závěr máčíme v čokoládové polevě.

 

TIP: Pokud nemáte dostatek času na přípravu pařížských rohlíčků, tak můžete místo těsta použít dlouhé dětské piškoty!

 

Jak skladujeme pařížské rohlíčky?

Skladujeme v chladnu tak, že vrstvy proložíme pečícím papírem, aby se neslepily.

 

Mohlo by Vás zajímat

Pečeme vánoční cukroví: nepečené cukroví aneb na poslední chvíli

Nestíháte složitější přípravu vánočního cukroví? Připravili jsme pro Vás recepty na několik druhů nepečeného vánočního cukroví. Tyto chutné sladkosti připravíte za pár minut ani nemusíte rozpalovat troubu!

Pečeme vánoční cukroví: Išelské cukroví

Išelské cukroví zmizí ze stolu vždy jako první! Připravili jsme pro Vás skvělý recept na toto oblíbené vánoční cukroví.

Pečeme vánoční cukroví: Vanilkové rohlíčky

Vánoce si rozhodně nemůžeme představit bez křehkých vanilkových rohlíčků. Proto jsme pro Vás připravili nejen recept na tradiční vanilkové rohlíčky s citronovou kůrou, ale i recept na bezlepkové rohlíčky!

Pečeme vánoční cukroví: Linecké cukroví

Advent už je tady! Spolu s ním i čas na pečení vánočního cukroví. Dnes jsme pro Vás připravili recept na oblíbené linecké cukroví!

Kde koupit ta nejlepší vánoční vykrajovátka? Vyzkoušejte razítka na cukroví!

Přichází Vánoce a s nimi i čas pečení cukroví. Připravte se na ně s originálními vykrajovátky, díky kterým bude vaše cukroví blíže k vánočním svátkům!

Pepparkakor: Švédské perníčky, které provoní každé Vánoce

Švédské pepparkakor jsou tenké, křupavé a voňavé perníčky, které si získaly srdce milovníků vánočního cukroví po celém světě. Vyzkoušejte si jejich přípravu doma podle snadného receptu a ozdobte svůj sváteční stůl tradiční chutí Skandinávie.

Nejčastější chyby při vánočním pečení cukroví a jak se jim vyhnout

Vánoční pečení cukroví je tradicí, kterou si užívá mnoho rodin. Někdy se ale stane, že výsledek není úplně podle našich představ – perníčky jsou tvrdé, linecké příliš drobivé a tvary cukroví se během pečení slévají. Přinášíme přehled nejčastějších chyb a praktické tipy, jak zajistit, aby vaše cukroví bylo letos dokonalé.

Nepečené cukroví na poslední chvíli: 4 druhy vánočních kuliček

Chcete si vychutnat sladké pochoutky bez nutnosti pečení? Vyzkoušejte tzv. nepečené cukroví. Výhodou nepečeného cukroví je jeho rychlá a jednoduchá příprava. Stačí smíchat všechny suroviny dohromady a tvarovat z nich malé kuličky nebo jiné tvary podle vaší chuti. Nepečené cukroví můžete také snadno přizpůsobit svým preferencím a přidat různé příchutě nebo ozdoby. Díky tomu, že nepečené cukroví nevyžaduje žádné pečení, můžete ušetřit čas a energii. Přinášíme Vám 4 jednoduché a rychlé recepty, které zvládne opravdu každý.

Recept na mini šlehačkové cukroví jen ze tří ingrediencí

Chcete si upéct cukroví, které vás vyjde levněji a nepotřebujete na něj spoustu ingrediencí? Zkuste šlehačkové vánoční cukroví, na které potřebujete jen tři suroviny.

Tipy a triky pro úspěšné pečení vánočního cukroví

Čas na pečení Vánočního cukroví je v plném proudu. Ať už jste v pečení začátečník, nebo se pasujete mezi zkušené, vždy je prostor pro inovace a vylepšení. Máme pro vás 10 bodů, jak svou techniku pečení ještě dále vylepšit.

Spolupracujeme s: