Vánoce už jsou skoro za rohem! Teď je nejvyšší čas na přípravu vánočního cukroví. Pokud ještě nemáte upečeno a hledáte recept na poslední chvíli, tak jsou pařížské rohlíčky tou správnou volbou pro Vás. Lehoučké ořechové těsto, krém a lahodná čokoláda vytvoří příjemnou vánoční atmosféru. Jsou luxusní záležitostí a klasickou českou vánoční dobrotou. Májí mnoho podob, tvarů a je na ně spousta receptů. Lze je připravit z různých druhů ořechů, a dokonce existuje i nepečená varianta pařížských rohlíčků. Jejich příprava nemusí být vůbec složitá. Připravili jsme pro Vás pár rad a receptů na pařížské rohlíčky, s kterými jejich přípravu zvládne opravdu každý.
Co je potřeba si připravit před pečením pařížských rohlíčků?
- Plech
- Pečící papír
- Formičky na rohlíčky
- Cukrářský sáček s řezanou špičkou
Silikonová forma na rohlíčky | Formičky Tescoma 24 ks |
![]() |
![]() |
Mall.cz | Alza |
Cena: 189 Kč | Cena: 129 Kč |
zobrazit | zobrazit |
Recept na pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem a ořechovým těstem
Ingredience
Těsto:
- 250 g cukr krupice
- 100 g vlašské ořechy
- 100 g bílky
- 40 g mandlová mouka
Krém:
- 300 g smetana ke šlehání
- 320 g hořká čokoláda
- 50 g rostlinný olej
Příprava
1. Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme mandlovou mouku, vlašské ořechy, cukr a bílky. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které v míse zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet v ledničce. Následující den přendáme těsto do cukrářského sáčku a pomocí něj vytvoříme na plechu vyloženým pečícím papírem rohlíčky. Rohlíčky necháme na plechu zaschnout zhruba 20 minut. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejdříve 5 minut na 190 stupňů, pak teplotu zvýšíme a rohlíčky pečeme dalších 5 minut na 220 stupňů.
2. Teď připravíme čokoládový krém. 150 g smetany zahřejeme a nalijeme na čokoládu. Promícháme a přilijeme druhou polovinu studené smetany. Vše opět pořádně promícháme a zakryjeme potravinářskou folií. Krém vložíme na pár hodin do ledničky. Vychlazený krém vyšleháme, přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na upečené rohlíčky. Před máčením do polevy dáme rohlíčky pořádně vychladit do ledničky.
3. Čokoládu rozpustíme za stálého míchání. Přidáme olej a dobře promícháme. Polevu necháme vychladnout a pak v ní máčíme pařížské rohlíčky.
Recept n pařížské rohlíčky s karamelovým krémem
Ingredience
Těsto:
- 250 g cukr krupice
- 100 g vlašské ořechy
- 100 g bílky
- 40 g mandlová mouka
Krém
- 1 ks karamelové Salko
- 220 g máslo
- Čokoládová poleva na ozdobu
1. Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme mandlovou mouku, vlašské ořechy, cukr a bílky. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které v míse zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet v ledničce. Následující den přendáme těsto do cukrářského sáčku a pomocí něj vytvoříme na plechu vyloženým pečícím papírem rohlíčky. Rohlíčky necháme na plechu zaschnout zhruba 20 minut. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejdříve 5 minut na 190 stupňů, pak teplotu zvýšíme a rohlíčky pečeme dalších 5 minut na 220 stupňů.
2. Teď připravíme karamelový krém. Salko prošleháme s máslem. Krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme rohlíčky. Necháme v ledničce vychladnout a na závěr máčíme v čokoládové polevě.
Recept na nugatové rohlíčky
Ingredience
Těsto:
- 210 g hladká mouka
- 70 g cukr moučka
- 150 g másla
- Skořice
- Pomerančová kůra
Krém:
Příprava
1. Do mísy dáme hladkou mouku, cukr, máslo, špetku skořice a pomerančovou kůru. Zpracujeme těsto a plníme formičky rohlíčků. Pečeme na 190 stupňů do růžova.
2. Vyšleháme Nutellu s máslem a krém přendáme do cukrářského sáčku. Krémem zdobíme upečené rohlíčky. Poté dáme rohlíčky zamrazit a na závěr máčíme v čokoládové polevě.
TIP: Pokud nemáte dostatek času na přípravu pařížských rohlíčků, tak můžete místo těsta použít dlouhé dětské piškoty!
Jak skladujeme pařížské rohlíčky?
Skladujeme v chladnu tak, že vrstvy proložíme pečícím papírem, aby se neslepily.