Čokoládová buchta bez mouky
Ingredience
Postup
1. Troubu předehřejete na 160 stupňů a připravíte pečící formu, na kterou položíte pečící papír.
2. Čokoládu nalámete a máslo nakrájíte na malé kousky. Poté je necháte dohromady rozpustit ve vodní lázni. Mícháte, dokud se vše nerozpustí a nespojí v kompaktní směs. Odstavíte na stranu a necháte trochu vychladnout.
3. Oddělíte bílky a žloutky. Poté z bílků vyšleháte pevný sníh.
4. Ke žloutkům přidáte cukr a společně je rozšleháte. Přidáte kakao a sůl, poté zamícháte. Do této směsi postupně přidáváte čokoládu a máslo, dokud se vše nespojí. Nakonec lehce přidáte vyšlehané bílky.
5. Směs přesunete do pečící formy a dáte péct 40-45 minut. Čokoládovou buchtu necháte 10 minut odstát, vyklopíte ho a necháte zcela vychladnout. Dobrou chuť!