Vaše poloha:
Upečte si perník s čokoládovou polevou pomocí hrníčku!
Zdroj: canva.com

14.05.2021

Upečte si perník s čokoládovou polevou pomocí hrníčku!

Dokonalá kombinace – perník a čokoláda! Přinášíme Vám velmi rychlý a snadný recept, jak udělat perník. K přípravě této dobroty nebudete potřebovat ani váhu, stačit Vám bude jen obyčejný hrnek, zvládne to každý. Jdeme na to!

Ingredience

Těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do perníku (nebo klasický kypřící + 1 lžíce perníkového)

 

Na dokončení:

  • Marmeláda (malinová, meruňková)
  • 100 g hořká čokoláda
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mléko
  • Strouhaný kokos
  • Nasekané vlašské ořechy

 

Postup

1. Předehřejeme troubu na 190 °C.

2. Plech (30x40 cm) vyložíme pečícím papírem.

3. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme cukr, kakao, vanilkový cukr a kypřící prášek do perníku. Vše dobře promícháme.

4. Do připravené směsi přidáme vajíčko, olej, mléko a metličkou promícháme.

5. Těsto na perník vylijeme na plech a pečeme 20-25 minut na 170 °C, dle trouby. Poznáme, že těsto už je hotové, když do těsta zapíchneme špejli, tak vyjde ven suchá.

6. Nalámeme čokoládu, poté ji rozpustíme spolu s máslem v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Zamícháme lžící mléka a perník pomažeme čokoládovou polevou. Teď můžeme posypat kokosem nebo mletými ořechy.

7. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. To je vše, nadýchaný perník je hotový!

Dobrou chuť!

 

TIP: Perník můžete rozříznout a promazat marmeládou. Zkuste také do něj dát sezonní čerstvé ovoce (např. meruňka) nakrájené na kousky.

Mohlo by Vás zajímat

Jak upéct Krtkův dort na plech: Jednoduchý a rychlý recept

Hledáte rychlý a chutný dezert, který zvládne i začátečník? Pak je Krtkův dort na plech ideální volbou. Tento populární český dezert se vyznačuje vláčným těstem, lahodnou, pudinkovou, krémovou náplní a strouhaným těstem na povrchu. Díky jednoduchému postupu a dostupným surovinám ho zvládnete upéct během chvilky a zaručeně potěšíte celou rodinu.

Recept na pařížské věnečky: Francouzský dezert, který zvládnete i vy

Pokud máte chuť na něco sladkého a zároveň se chcete předvést před přáteli či rodinou, pak jsou pařížské věnečky tou správnou volbou. Tento klasický francouzský dezert s jemnou chutí čokolády a lískových oříšků si zamilujete. Nenechte se odradit zdánlivě složitým postupem – s tímto receptem zvládnete připravit kakaové a čokoládové věnečky snadno a rychle.

Recept na čokoládovou buchtu bez mouky

Jste milovníky čokolády? Udělejte si radost a vyzkoušejte náš recept na čokoládovou buchtu bez mouky. Příprava této kakaové buchty je jednoduchá a rychlá. Zdravé pečení může být zároveň i chutné pečení!

Recept na nadýchané muffiny s kousky čokolády

Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte náš recept na nadýchané muffiny s kousky čokolády. Muffiny jsou ideálním dezertem, který připravíte velmi snadno a poměrně rychle. Tyto čokoládové muffiny musíte vyzkoušet!

Milujete čokoládu? Upečte si pravé čokoládové brownies

Pro všechny milovníky čokolády jsme připravili skvělé recepty na čokoládové brownies. Máte je hotové rychle a zvládne to i úplný začátečník.

Takto čokoládu nerozpouštějte! 5 nejčastějších chyb, které ji úplně zničí

Rozpouštění čokolády může znít jednoduše, ale právě tady amatérští cukráři často chybují. Výsledkem je hrudkovitá, přepálená nebo spálená hmota. Naučte se, jak to dělají profesionálové, a už nikdy čokoládu nezničíte!

Rebarborový crumble: Křupavá pochoutka s lahodnou ovocnou náplní

Rebarborový crumble je lahodná kombinace sladké a kyselé chuti, která vás nadchne svou jednoduchostí a rychlou přípravou. Tento dezert, plný čerstvé rebarbory a křupavé drobenky, je ideální volbou pro milovníky ovocných dezertů. Podává se v zapékacích mističkách, které zaručují perfektní propečení a stylovou prezentaci. A co je nejlepší? Nemusíte být zkušený cukrář, abyste tento crumble zvládli.

Recept na velikonoční jidáše: Překvapte rodinu dokonalým pečivem podle staré tradice

Velikonoční jidáše patří mezi tradiční velikonoční pečivo, které se peče na Škaredou středu a jí se na Zelený čtvrtek. Jejich stočený tvar připomíná provaz Jidáše Iškariotského. Připravte si je doma podle ověřeného receptu, který provoní celou domácnost a potěší každého milovníka velikonočních tradic.

Velikonoční čokoláda: Jak si vyrobit domácí vajíčka, pralinky i sladké dárky

Chcete letos Velikonoce osladit jinak než jen tradičními mazanci? Zkuste domácí velikonoční čokoládu! Připravíte si vlastní čokoládová vajíčka, pralinky i originální čokoládové dárky, které nadchnou koledníky i celou rodinu.

Recept na Oreo Cheesecake: Zamilujte se na první kousnutí

Představte si dokonalou harmonii chutí, kde se sladkost čokoládových sušenek Oreo spojí s krémovou lahodností cheesecake. Tento Oreo cheesecake je kulinářským zjevením, které vás donutí zamilovat se na první kousnutí. Tento dezert je ideální volbou pro každou příležitost, ať už jde o oslavu narozenin, rodinnou večeři nebo jen tak pro potěšení vašich chuťových pohárků.

Spolupracujeme s: