Knedlíky s houbovou omáčkou
Ingredience
Na knedlíky
- 3 vejce
- 1-2 dcl mléka
- Trochu mouky
- 60 g špeku nakrájeného na kostičky
- List petrželky
- 3 šálky kostek chleba
- Sůl
- Pepř
Na omáčku
Postup:
Knedlíky
1. Do mísy dejte kostky suchého chleba, zalijte mlékem a rozšlehanými vejci (vejce trochu rozšleháme lžící). Dokud se kostky chleba namáčejí, opečeme si špek.
2. Pak přidejte do namáčených kostiček chleba opečený špek, mouku a koření. Vše dobře promíchejte. Namažte si ruce olejem a vytvořte malé kuličky.
3. Knedlíky vložte do vroucí vody, kterou je třeba trochu osolit, přidejte trochu oleje a pár minut vařte.
Omáčka
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, osmahněte na oleji, poté přidejte nakrájené žampiony a pak je trochu orestujte. Pokud máte rádi česnek, tak ho teď můžete přidat. Houby pustí vodu, tak je trochu poduste ve vlastní šťávě.
2. V jiné míse smíchejte trochu vody a mouky, poté přidejte koření podle chuti. Tuto směs přidejte k houbové omáčce a nechte pár minut povařit.