Vaše poloha:
Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě
(Foto: canva.com)
Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě
(Foto: canva.com)

17.07.2022

Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě

Jakou největší pochoutku si můžete udělat na grilu? My doporučujeme špízy. Můžete si je vyrobit podle své vlastní chuti, jsou jednoduché a rychlé. Připravili jsme pro vás recept na špízy z vepřové panenky.

 

Recept na špízy z vepřové panenky

 

Vepřová panenka je nejdražší částí masa z prasete. Jde o kvalitní, jemné, libové maso. Je ve tvaru dlouhého válečku. Jeho zpracování je velmi jednoduché a právě nejvíce se hodí ke kratšímu, tepelnému zpracování.

 

Ingredience

 

 

Postup

 

1/ Nejdříve si připravte marinádu. Oloupejte a rozmačkejte si stroužky česneku. Poté ho ve větší misce smíchejte s olejem, dijonskou hořčicí, rozmarýnem, petrželí, solí a pepřem.

2/ Vepřovou panenku si opláchněte, zbavte se blanek a nakrájejte na větší kostičky (cca 2cm).

3/ Maso vložte do marinády a nechte v lednici odpočinout. Nejlépe ponechejte cca 2 hodiny.

4/ Teď si připravte zeleninu. Červenou cibuli si nakrájíte na čtvrtky, cuketu na tlustší kolečka, papriku na čtverečky (cca 2cm) a citron na velmi tenké plátky, které ještě přepulte (postačí vám 4-6 měsíčků).

5/ Vyndejte si maso z ledničky a začněte s výrobou špízů. Pořadí si můžete zvolit své například: paprika, maso, citron, cuketa, cibule, paprika.

TIP: Papriku a cuketu si namáčejte před napíchnutím na špejli v marinádě.

 

Příprava na grilu

 

1/ Na předehřátý gril rozmístěte špízy. Potřete marinádou a zavřete poklop. Za cca 7 min špíz otáčejte a potírejte zbylou marinádou.

2/ Až bude maso měkké, tak špízy vyndejte a užijte si tu skvělou chuť.

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Vepřová panenka se sušenými rajčaty: Roláda, která zmizí ze stolu jako první

Chcete připravit něco, co vypadá slavnostně, chutná luxusně, a přitom nezabere hodiny v kuchyni? Roláda z vepřové panenky plněná sušenými rajčaty a sýrem je trefa do černého. Hodí se na rodinný oběd i slavnostní večeři a díky jednoduché přípravě ji zvládne i kuchař-začátečník.

Recept na nejlepší vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.

Jak na vepřové medailonky s hořčičnou omáčkou? Tenhle recept vás dostane

Vepřové medailonky z panenky jsou synonymem pro rychlou a elegantní večeři, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. S krémovou hořčičnou omáčkou získáte pokrm, který můžete podávat na všední stůl i slavnostní tabuli. Připravte se na dokonalou kombinaci chutí, která vás nadchne!

Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři

Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.

Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?

Máte chuť na skvělý domácí oběd a toužíte po perfektních řízcích z vepřové panenky? Vyzkoušejte tento recept na chutné a šťavnaté řízky, které si zamilujete. Navíc vám představíme recept na křupavé brambory jako ideální přílohu k těmto lahůdkám.

Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření

Vepřové panenky není nikdy dost, a proto pro vás máme další skvělý recept. Určitě vás překvapí jednoduchost a šťavnatost.

Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem

Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.

Upečte si doma šťavnatou vepřovou panenku v marinádě

Chystáte-li se na oběd či večeři připravit vepřovou panenku, budete za svoji námahu stoprocentně odměněni. Chuť a struktura tohoto vysoce kvalitního masa totiž uspokojí i toho největšího gurmána. Jak ale panenku co nejlépe připravit? S námi navrhovaným receptem neuděláte chybu.

Grilovaný hermelín s brusinkami? Luxusní chuťovka, která vám z grilu zmizí dřív, než ji otočíte

Grilovaný hermelín s brusinkami je letní stálice, kterou si zamilují i ti, co jinak sýru moc nedají. Spojení krémového sýra, sladkokyselých brusinek a křupavé kůrky je zkrátka neodolatelné – ideální jako rychlá chuťovka nebo večeře s letním salátem.

Grilovací recepty, které bourají internet: Tohle musíte zkusit ještě dnes

Grilování je v České republice oblíbenou tradicí, která spojuje rodiny a přátele při přípravě chutných pokrmů na čerstvém vzduchu. Ať už jste zkušený grilovací mistr nebo začátečník, následující recepty a tipy vám pomohou vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek.​

Spolupracujeme s: