Vaše poloha:
Recept na mistrovský hovězí steak na víně
(Foto: canva.com)
Recept na mistrovský hovězí steak na víně
(Foto: canva.com)

11.12.2023

Recept na mistrovský hovězí steak na víně

Hledáte tip na dokonalou zimní večeři? Připravte si hovězí steak na víně jako z pětihvězdičkové restaurace. Nezabere vám to více než 30 minu.

 

I některé překvapivě jednoduché recepty mohou patřit mezi ty nejlepší. Přesně takový je i tento recept na hovězí steak na červeném víně s tymiánem, který si dozajista zamilujete. Pokud tedy hledáte inspiraci na lahodný oběd či romantickou večeři, s dokonale připraveným steakem nemůžete šlápnout vedle. Jak na to?

 

Ingredience na 4 porce:

 

  • hovězí steak (4 ks, každý cca 200 g)
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 dcl suchého červeného vína
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 polévkové lžíce rybízové zavařeniny
  • 1 polévkovou lžíci hořčice
  • hrubozrnnou sůl a pepř na dochucení

 

Postup:

 

1. Steaky osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Následně rozpalte nepřilnavou silnostěnnou pánev s olejem či máslem. Steaky na pánvi opékejte 2-3 minuty bez obracení.

2. Následně steaky obraťte a opečte i z druhé strany. Výsledný čas smažení upravte podle toho, jak máte rádi steak propečený či naopak krvavý, i podle jeho tloušťky. Poté steaky vyjměte z pánve a udržujte v teple.

3. Snižte plamen a na zbylém tuku osmažte neloupaný česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Po změknutí cibulky přilijte červené víno a přidejte čerstvý tymián. Čerstvý tymián je možné nahradit sušeným, v takovém případě přidejte asi půl lžičky. (Pokud budete vařit steak vícekrát, můžete také vyzkoušet zaměnit tymián třeba za rozmarýn. Výsledek není o nic méně chutný.)

4. Do omáčky přidejte také rybízovou zavařeninu a hořčici. Po promíchání dosolte a opepřete podle chuti. Pak už jen do omáčky vložte hotové steaky a vše prohřejte. Steak si můžete vychutnat s vaší oblíbenou přílohou, nebo třeba s čerstvým pečivem, salátem či bramborami grenaille.

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na nejlepší trhané hovězí? Víno, bylinky a pomalé pečení dělají zázraky

Trhané hovězí maso patří mezi nejoblíbenější pomalu pečené pokrmy, které se doslova rozplývají na jazyku. Tajemství dokonalé chuti spočívá v dlouhé přípravě, kvalitním mase, aromatických bylinkách a kapce červeného vína. Vyzkoušejte tento recept na trhané maso, které se hodí do burgerů, tortill, nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Recept na dokonalé hovězí na víně

Hovězí na víně patří k těm receptům, které vám rozhodně neuniknou na žádné rodinné oslavě nebo výjimečné příležitosti. Tento pokrm se však nemusí omezovat pouze na tyto výjimečné okamžiky. Pokud máte chuť na něco výraznějšího a plnějšího, tento recept na hovězí na víně je tím pravým. Jsme si jistí, že vás jeho chuťová symfonie zcela uchvátí.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Milujete švestky? Opečte si hovězí steak se švestkovou omáčkou!

Chcete zkusit lahodnou kombinaci chutí? Máme tu pro Vás recept na hovězí steak se švestkovou omáčkou, který si určitě zamilujete.

Nejlepší recepty s koriandrem: Jak zvýraznit chuť vašich pokrmů

Hledáte způsob, jak ozvláštnit své pokrmy a dodat jim svěží a aromatickou chuť? Pak je koriandr tou správnou volbou. Tato bylinka, známá také jako cilantro, je neodmyslitelnou součástí mnoha kuchyní po celém světě a dokáže proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek. V tomto článku se podíváme na nejlepší recepty s koriandrem a naučíme se, jak tuto bylinku správně používat.

Tento recept na pepřovou omáčku vytvoří z vašeho steaku mistrovské dílo

Chcete pozvednout svůj steak na gurmánský zážitek? Tajemství tkví v perfektní pepřové omáčce. Tato krémová, aromatická omáčka s pikantním nádechem pepře se skvěle hodí nejen ke steaku, ale i k dalším druhům masa. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu a užijte si luxusní chuťový zážitek.

Co uvařit z vepřové kotlety? Vyzkoušejte tyto 3 recepty, které si zamilujete

Vepřová kotleta je skvělou surovinou pro rychlá a chutná jídla. Ať už ji upečete v troubě, připravíte na pánvi nebo podusíte se smetanovou omáčkou, vždy vás potěší svou šťavnatostí a plnou chutí. Vyzkoušejte tyto tři lahodné recepty.

Jak připravit španělského ptáčka? Recept, který si zamilujete

Španělský ptáček je tradiční české jídlo, které se těší oblibě díky své jedinečné chuti a jednoduché přípravě. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit španělského ptáčka z hovězího masa, který se skvěle hodí s rýží.

Jak na hovězí Stroganov? Tento recept zaručí chuť, která vás dostane

Hovězí Stroganov je ikonické jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů po celém světě. Jeho kombinace jemných hovězích nudliček a krémové omáčky s houbami je zárukou úspěchu u každého stolu. Vyzkoušejte náš jednoduchý a osvědčený recept!

Od Stir-Fry po Lasagne: 5 nízkokalorických večeří, které vás nadchnou

Někdy přemýšlíme nad tím, jak si připravit chutné a zároveň nízkokalorické večeře, které nezatíží naše úsilí o udržení zdravého životního stylu. Pokud hledáte inspiraci na lehké, dietní večeře plné chutí a živin, máme pro vás pět skvělých receptů, které vám dodají energii a potěší vaše chuťové buňky. Připravte se na zážitek plný výživy a příjemných chutí!

Spolupracujeme s: