Připravili jsme pro vás několik jednoduchých receptů, které vám ušetří spoustu času a zároveň bude vaše rychlá večeře skvěle chutnat!
Rýže s brokolicí
Ingredience
- 1 stroužek česneku
- 2 hrnky rizoto rýže
- 1 litr vody na polévku
- 500 g brokolice
- Olivový olej
- Trochu bílého vína
- Strouhaný parmazán
- Pepř
Postup
1. Brokolici nejprve omyjete. Do většího hrnce dáte cca litr a půl vody a trochu soli. Když voda začne vařit, tak přidáte brokolici. Pokud je brokolice uvařená, ale ještě trochu křupavá, vyndáte ji z vody a dáte stranou.
2. Do vody přidáte koření a uvaříte polévku. Do trošky olivového oleje dáte stroužek česneku a orestujete. Přidáte nepropláchnutou rýži a několik minut vaříte, poté zalijete trochou bílého vína.
3. Když se víno odpaří, začnete přilévat polévku a vyjmete česnek. Poté přidáte brokolici. Vaříte, dokud rýže nezměkne. Přidáte pár lžic strouhaného sýra a opatrně promícháte.
Brambory se zakysanou smetanou a česnekem

Ingredience
- 300 g brambory
- 80 g cibule
- 60 g mrkev
- 150 g zakysaná smetana
- 2 lžičky sušený česnek
- 100 ml voda
- Sůl
- Pepř
Příprava
1. Připravíte si ingredience, oloupete a omyjete všechnu zeleninu. Brambory nakrájíte na velké kousky. Poté nakrájíte mrkev a cibuli na malé kostičky.
2. Dáme všechny ingredience na pánev. Přidáte zakysanou smetanu, česnek, sůl a mletý pepř. Přilijete vodu a brambory dusíte přikryté.
Tuňákový toust
Ingredience
Příprava
1. Plátky chleba nejprve potřete trochou másla. Na spodní plátek dáte tuňáka, podle chuti osolíte a opepříte. Na tuňáka dáte lístky rukoly a vymačkejte na ně pár kapek citronu, jen tolik, aby dodaly trochu svěžesti.
2. Přidáte mozzarellu, přiklopíte plátkem chleba a dáte zapéct do toustovače.

Špagety se sušenými rajčaty
Ingredience
- 400 g špagety
- 1 lžíce másla
- 3 stroužky česneku prolisované
- 1 litr zeleninový vývar
- 80 g sušených rajčat
- 50 g strouhaného parmazánu
- 400 ml mléka
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- Sůl
- Pepř
Příprava
1. Ve středním hrnci rozpustíte 1 lžíci másla a přidáte prolisovaný česnek. Smažíte za stálého míchání asi 1-2 minuty.
2. Přidáte vývar, mléko, těstoviny, sušená rajčata, oregano a bazalku, přikryjete a na mírném ohni za občasného míchání vaříme 10 minut.
3. Když jsou těstoviny uvařené, přidáte sůl a pepř podle potřeby, posypete parmazánem a dobře promícháte.
