Pár tipů, jak připravit maso na gril
- Mražené maso se na gril vůbec nehodí, vždy je lepší volba maso zachlazené.
- Pokud se stejně rozhodnete použít mražené maso, tak jej rozmrazujte při pokojové teplotě, nikoliv v mikrovlnné troubě.
- Nejlepší je maso solit těsně před přípravou, protože pokud jej necháte osolené déle odležet, tak maso už nebude šťavnaté.
Hovězí maso na grilu
S hovězím masem na grilu je to trochu složitější. Maso musí být pořádně vyzrálé, a to z důvodu jeho křehkosti. Stáří hovězího masa můžete poznat dle jeho barvy, mladší je světlejší a starší je naopak tmavší. Zvolte nízký roštěnec a svíčkovou. Můžete také připravit výborné hovězí burgery z mletého hovězího masa na grilu.
Vepřové maso na grilu
Pokud dáváte přednost vepřovému masu, tak se na gril ideálně hodí kotlety, kýty a krkovička. Na domácí vepřový burger zvolte grilované karbanátky z mletého masa. Můžete také zkusit připravit medailonky z vepřové panenky.
Kuřecí maso na grilu
Kuřecí maso je křehké a rychle připravené. Kuře můžete grilovat celé na grilu s otáčivým roštem. Pokud chcete grilovat jen některé části, tak zvolte kuřecí prsa, stehna nebo křídla.
Ryby na grilu
Vždy kupujte čerstvé ryby, protože ty mražené se budou při grilování rozpadat. Výhodou je, že na gril se hodí skoro každá ryba. Zkuste také grilovat krevety, chobotničky a další mořské plody.

Medová marináda na maso
Chcete, aby maso na grilu chutnalo ještě lépe? Připravte vynikající medovou marinádu, která je vhodná na kuřecí, vepřové i hovězí maso.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 4-5 lžíce jemného sladkého kečupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3-4 stroužky česneku
- 1 střední cibule
- Oregano
- Bazalka
- Mletá skořice
- Sůl
Postup
Všechny ingredience smícháme a maso vložíme do marinády. Ideálně nechat odležet do druhého dne.