Původ gulášové polévky sahá až do Maďarska, kde se tato pochoutka připravovala již v 19. století. Od té doby se postupně rozšířila po celé střední Evropě a dnes je oblíbenou součástí mnoha kuchyní po celém světě.
Recept na 4 porce za cca 130 kč
Ingredience | Nejnižší cena | Zboží v akci |
Hovězí maso 500g |
79,5 kč | Hovězí v akci |
3x brambory |
12,90 kč / 1kg | Brambory v akci |
3x cibule |
29,90 kč / 1kg | cibule v akci |
140g rajčatového protlaku |
19,90 kč | rajčatový protlak v akci |
2x lžíce oleje |
olej v akci | |
2x lžíce mleté papriky |
10,90 kč / 23g | mletá paprika v akci |
1x lžička kmínu, soli a cukru |
||
500ml vody |
Postup:
- Nejdříve si připravte všechny ingredience. Myslete na to, že hovězí maso se nejlépe hodí na gulášovou polévku, ale můžete použít i jiné druhy masa dle svého gusta.
- Oloupejte cibule a brambory a nakrájejte je na menší kousky.
- Rozehřejte olej v hrnci na středním ohni a na něm osmahněte cibuli do doby, než zezlátne.
- Přidejte hovězí maso a opečte jej z obou stran dozlatova.
- Přidejte mletou papriku, kmín a sůl a pepř. Promíchejte.
- Přidejte brambory a rajčatový protlak.
- Přidejte vodu, cukr a přivedete k varu. Poté snižte teplotu a vařte na mírném ohni po dobu asi 30-40 minut, dokud se maso a brambory nezměknou.
- Podle chuti osolte a opepřete.